Fotbal international

Bayern Munchen și alte trei cluburi din Bundesliga oferă 20 de milioane de euro pentru a susține fotbalul din Germania

26.03.2020 | 16:33
Bayern Munchen si alte trei cluburi din Bundesliga ofera 20 de milioane de euro pentru a sustine fotbalul din Germania
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Germania poate fi salvat de patru cluburi care vor pune la dispoziție 20.000.000 de euro pentru a susține financiar Bundesliga și Bundesliga 2.

Cluburile din Bundesliga care salvează fotbalul din Germania

Bayern Munchen, RB Leipzig, Borussia Dortmund și Bayer Leverkusen oferă împreună 20.000.000 de euro pentru a salva fotbalul din primele două ligi din Germania.

ADVERTISEMENT

Karl Heinz Rummenigge, președintele lui Bayern Munchen a anunțat campania pe care o derulează: „Împreună cu celelalte trei participante din Champions League vrem să transmitem un semnal de solidaritate pentru toate cluburile din Bundesliga și Bundesliga 2.

În aceste momente cluburile puternice trebuie să le susțină pe cele mai slabe. Totodată, vrem să arătăm că fotbalul ne unește în aceste clipe”.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii din Bundesliga au acceptat micșorarea salariilor

Epidemia de coronavirus a afectat toate competițiile sportive, motiv pentru care cluburile din Bundesliga au fost nevoite să reducă salariile fotbaliștilor.

Bundesliga începe să ia măsuri economice împotriva crizei provocate de coronavirus. Jucătorii de la Bayern Munchen și alte cluburi germane au fost de acord să își reducă salariile, conform Bild.

ADVERTISEMENT

Jucătorii fac aceasta pentru a-și ajuta cluburile să reziste crizei create de pandemia care a determinat încetarea ligii și veniturile echipelor să se micșoreze. În cazul munchenezilor reducerea acceptată de jucători este de 20% din contracte.

Măsura afectează, de asemenea, membrii consiliului de administrație și ai consiliului de supraveghere al clubului.  Bayern Munchen a prezentat sezonul trecut un buget de 750,5 milioane de euro, în care salariile sportive și instituționale au însumat 336,2 milioane.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, la Borussia Monchengladbach chiar jucătorii au venit cu propunerea pentru conducere de a li se micșora din salarii, fotbaliștii motivând decizia fiind în folosul echipei, dar și a fanilor, pentru ca Monchengladbach să treacă peste problemele cauzate de epidemia de coronavirus.

 

ADVERTISEMENT