Fotbal international

Jupp Heynckes, prezentat oficial la Bayern Munchen: “Unii sunt sceptici, dar fotbalul nu s-a schimbat”

UPDATE: 09.10, ora 14:55 / Jupp Heynckes a fost prezentat oficial astăzi în funcţia de antrenor al echipei Bayern Munchen, în locul italianului Carlo Ancelotti. ”Unii sunt sceptici pentru că nu...
09.10.2017 | 15:05
Jupp Heynckes prezentat oficial la Bayern Munchen Unii sunt sceptici dar fotbalul nu sa schimbat

UPDATE: 09.10, ora 14:55 / Jupp Heynckes a fost prezentat oficial astăzi în funcţia de antrenor al echipei Bayern Munchen, în locul italianului Carlo Ancelotti. ”Unii sunt sceptici pentru că nu am mai antrenat de patru ani. Dar fotbalul nu a fost bulversat în acest timp, chiar dacă au apărut noi cluburi bogate. Mai am puţină experienţă şi am văzut destule meciuri, inclusiv cele ale Realului lui Zidane, care este un model de urmat. În ultimii opt ani, erau jucători importanţi, ca Schweinsteiger, Lahm… Au plecat şi obiectivul meu este să găsesc alţii pe care să mă bazez. De asemenea, trebuie să le redau încrederea. Muller sau Alaba nu au jucat la nivelul lor, dar ştiu cum să corectez asta”, a declarat Heynckes.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

UPDATE, ora 17:18 / E oficial! Jupp Heynckes va fi antrenorul lui Bayern Munchen până la finalul acestui sezon. Germanul a revenit după 4 ani la Bayern şi a spus la prezentare că nu ar fi revenit în activitate decât pentru bavarezi. 

“Nu m-aş fi întors la niciun alt club din lume, dar Bayern este foarte aproape de sufletul meu. Staff-ul meu şi cu mine vom face totul ca să readucem fotbalul spectacol pentru fani. Abia aştept această provocare“, a spus antrenorul german.


Bayern Munchen i-a găsit înlocuitor lui Carlo Ancelotti. BILD scrie că Jupp Heynckes va prelua echipa până la finalul sezonului, deşi managerul german se retrăsese din antrenorat în 2013 când a reuşit tripla cu Bayern: campionat, Cupa Germaniei şi Champions League. 4 ani mai târziu, Heynckes este foarte tentat să accepte oferta.

S-au vehiculat mai multe nume pentru înlocuirea lui Carlo Ancelotti, fostul antrenor al Barcelonei, Luis Enrique, fiind una dintre variante. Se pare că până la finalul stagiunii, Bayern va fi condusă de Heynckes, care va fi antrenor interimar.

Heynckes, al 4-lea mandat pentru Bayern

În vârstă de 72 de ani, Heynckes a antrenat între 1979 şi 2013 la cel mai înalt nivel. A condus Bayern în trei mandate, iar dacă va accepta acum ar fi al 4-lea său mandat la clubul bavarez. Prima dată, Heynckes a fost antrenorul bavarezilor între 1987 şi 1991, în 2009 a fost interimar, iar cel mai de succes mandat a fost chiar ultimul, între 2011 şi 2013.

Ultimul an din cariera lui de antrenor a fost magic. A reuşit să readucă Liga Campionilor la Munchen după o pauză de 12 ani, a câştigat titlul şi Cupa Germaniei. La finalul stagiunii 2012-2013, Heynckes a anunţat că se retrage din antrenorat. A fost înlocuit de Pep Guardiola pe banca echipei bavareze, însă catalanul nu a reuşit niciodată performanţenele predecesorului său.