ADVERTISEMENT
Sport

Bayern Munchen, singurul club cu jucător în finala CM din 1982 încoace

Autor: Sorin Dumitrescu | 11.07.2018 | 18:05
Bayern Munchen, singurul club cu jucător în finala CM din 1982 încoace. Francezul Corentin Tolisso reprezintă Bayern în finala de la Moscova

Bayern Munchen este singurul club care a avut cel puţin un jucător în finala CM începând din anul 1982 şi până astăzi. Calificarea Franţei în finala Campionatului Mondial 2018, în urma victoriei cu 1-0 în faţa Belgiei, menţine acest record intact pentru gruparea bavareză, ca urmare a faptului că în lotul lui Didier Deschamps figurează Corentin Tolisso, jucătorul campioanei Germaniei.

ADVERTISEMENT

Istoria a început tocmai de la CM din 1982, câştigat de Italia. Atunci RFG a fost finalista şi cum bavarezii au reprezentat mai întotdeauna forţa numărul 1 a Germaniei era normal ca să aibă reprezentanţi în finală: Paul Breitner, Wolfgang Dremmler şi Karl-Heinz Rummenigge. În 1986 RFG a fost din nou finalistă şi iar a pierdut, 2-3 cu Argentina, iar Bayern l-a avut pe Lothar Matthaus.

Bayern Munchen, singurul club cu jucător în finala CM din 1982 încoace

În 1990 o nouă finală cu RFG în prim plan, luându-şi revanşa în faţa Argentinei, în urma unui penalty extrem de controversat acordat de arbitrul mexican Codesal în minutul 85. De la Bayern au ieşit campioni Klaus Augenthaler şi Jurgen Kohler. Patru ani mai târziu, în finala Brazilia – Italia brazilianul Jorginho a fost “trimisul” lui Bayern, iar în 1998, la succesul Franţei asupra Braziliei Bixente Lizarazu a fost prezent.

ADVERTISEMENT
Bayern Munchen, singurul club cu jucător în finala CM din 1982 încoace. În 2014 şapte bavarezi au fost campioni mondiali. Thomas Muller, imagine, a fost unul dintre ei
Bayern Munchen, singurul club cu jucător în finala CM din 1982 încoace. În 2014 şapte bavarezi au fost campioni mondiali.

În 2002, finală pe care Germania a jucat-o şi a pierdut-o cu 2-0 în faţa lui Ronaldo, adică a Braziliei, Bayern i-a avut  Oliver Kahn, Thomas Linke şi Jens Jeremies. În 2006, când a fost gazdă, Germania a ratat finala, dar pe teren, la Franţa – Italia a fost fundaşul Willy Sagnol. În 2010 finala a fost Spania – Olanda, dar Arjen Robben şi Marc van Bommel erau jucătorii lui Bayern. În fine, în 2014 Germania a ieşit campioană mondială şi munchenezii au avut nu mai puţin de şapte campioni mondiali. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1