Sport

Bayern Munchen sparge banca pentru Robert Lewandowski! Bavarezii, gata de orice pentru a-și păstra super golgheterul

Robert Lewandowski (33 de ani) și-ar putea continua cariera la Bayern. Dat ca și plecat de la Munchen, polonezul e dorit în continuare de bavarezi, care îi pregătesc o super ofertă.
29.04.2022 | 11:45
Bayern Munchen sparge banca pentru Robert Lewandowski Bavarezii gata de orice pentru asi pastra super golgheterul
Robert Lewandowski și-ar putea prelungi contractul cu Bayern Munchen. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski nu spune nu unei prelungiri a contractului cu Bayern Munchen. Al doilea cel mai bun marcator din acest sezon de UEFA Champions League, cu 13 reușite, pune însă două condiții pentru a continua pe Alianz Arena.

Cum ar putea rămâne Robert Lewandowski la Bayern Munchen

Actualul contral al polonezului cu echipa lui Julian Nagelsmann expiră în vara lui 2023, iar Lewa fost dat ca și transferat la FC Barcelona. Totuși, atacantul este interesat să rămână pe Allianz Arena.

ADVERTISEMENT

Presa din Germania susține că al doilea cel mai bun fotbalist din lume, după Lionel Messi, conform clasamentului de la Balonul de Aur din 2021, le cere bavarezilor un nou contract cu o durată de doi ani, până în 2025, şi o creştere a salariului său actual, care se ridică la 24 de milioane de euro pe sezon.

Robert Lewandowski vrea astfel ca șefii lui Bayern Munchen să schimbe una dintre strategiile care i-a consacrat. De obicei, bavarezii reînnoiesc pe doar un sezon contractele fotbaliștilor care au depășit vârsta de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat cu vedetele Manuel Neuer și Thomas Muller, dar sunt șanse ca în privința polonezului oficialii bavarezi să facă o excepție.

Salariul polonezului, unul dintre impedimente

O problemă în negocierile cu Lewandowski ar putea fi reprezentate de salariul pe care și-l dorește superstarul polonez. Atacantul este deja cel mai bine plătit fotbalist al campioanei Germaniei, iar o mărire de salariu ar putea face ca și alți dintre fotbaliștii lui Nagelsmann să ridice pretenții.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen și-a făcut un obicei din a nu depăși anumite limite în negocierile salariale, chiar dacă acest lucru presupune să lase un jucător să plece liber, aşa cum s-a întâmplat în cazul fundaşului austriac David Alaba, care a ajuns la Real Madrid din postura de jucător liber de contract.

Deși Robert Lewandowski și-ar dori să își ducă la bun sfârșit contractul cu bavarezii, în presa din Germania circulă zvonul că Bayern Munchen ar fi dispusă să-l cedeze la finalul acestui sezon în schimbul a cel puțin 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Polonezul joacă la Bayern din 2014, atunci când a venit liber de contract de la Borussia Dortmund. În prezent, conform transfermarkt.com, cota de piață a atacantului a ajuns la 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT