Sport

Bayern Munchen a intrat în ”lupta” pentru transferul lui Erling Haaland. Norvegianul, înlocuitorul perfect pentru Robert Lewandowski

Erling Haaland este unul dintre cele mai fierbinți nume pentru perioada de mercato din vară, iar Bayern Munchen și-a arătat intenția de a-l transfera pe atacantul Borussiei Dortmund.
26.03.2022 | 11:06
Bayern Munchen a intrat in lupta pentru transferul lui Erling Haaland Norvegianul inlocuitorul perfect pentru Robert Lewandowski
Erling Haaland este unul dintre cele mai fierbinți nume pentru perioada de mercato din vară, iar Bayern Munchen și-a arătat intenția de a-l transfera pe atacantul Borussiei Dortmund. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jucătorul norvegian are o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro și este mai mult decât clar că el va pleca la finalul sezonului, mai ales că o mulțime de echipe de top din Europa se bat pentru a-l aduce.

Erling Haaland, posibil transfer la Bayern Munchen

În ciuda faptului că până acum nu a părut interesată de transferul lui Erling Haaland, Bayern Munchen a început să se miște în acest sens și a intrat în lupta pentru obținerea semnăturii norvegianului, pentru că Robert Lewandowski a lăsat să se înțeleagă că nu mai vrea să continue la campioana Bundesligii.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spaniol Oriol Domenech, citat de cotidianul Mundo Deportivo, a dezvăluit faptul că oficialii clubului bavarez l-au trecut pe atacantul Borussiei Dortmund în fruntea listei de cumpărături și crează o concurență puternică pentru Manchester City, Real Madrid, Barcelona și PSG.

Haaland este văzut în Bavaria ca jucătorul perfect pentru înlocuirea lui Robert Lewandowski, care nu dă semne că ar dori să-și prelungească înțelegerea scadentă în 2023. Polonezul ar vrea mai degrabă să plece, fiind nemulțumit de faptul că nu primește recunoștința dorită la Munchen.

ADVERTISEMENT

Bayern trage cu dinții să-și păstreze golgheterul și i-a pus pe masă un nou contract pe doi ani și o mărire substanțială de salariu, urmând ca polonezul să câștige 24 de milioane de euro pe sezon. Dar, mai degrabă, Lewandowski este tentat să caute o nouă provocare.

La ce sumă ajunge transferul lui Haaland

În aceste condiții, este normal interesul lui Bayern Munchen pentru Erling Haaland. Campioana Germaniei are banii necesari pentru a-l aduce pe norvegian și mai are de partea sa relațiile foarte bune cu Borussia Dortmund, mai mulți jucători trecând de-alungul timpului de la un club la celălalt.

ADVERTISEMENT

Singurul impediment în această afacere îl reprezintă relațiile reci pe care conducătorii lui Bayern le au cu agentul jucătorului, controversatul Mino Raiola. Nu au fost puține dățile în care bavarezii au criticat politica impresarilor, iar unul dintre numele pronunțate a fost chiar cel al lui Raiola.

Presa internațională a scris în ultima vreme că transferul total al atacantului norvegian s-ar ridica undeva în jurul a 250.000.000 de euro. Astfel, pe lângă suma de transfer ce se va cifra în jurul a 100.000.000 de euro, gruparea care va reuși să obțină semnătura jucătorului va trebui să pregătească un salariu anual de 50 de milioane de euro și aceeași sumă pentru impresarul său Mino Raiola, dar și pentru tatăl jucătorului, Alf-Inge Haaland.

ADVERTISEMENT

Ce pun la bătaie marile forțe ale Europei

Manchester City vrea să-l facă pe norvegian cel mai bine plătit jucător din Premier League și i-a pus pe masă un salariu săptămânal de 500.000 de lire sterline (n.r. – aproximativ 31.000.000 de euro pe sezon). În acest moment cele mai mari salarii din Anglia le primesc Cristiano Ronaldo și Kevin De Bruyne, ambii având în jurul a 385.000 de lire sterline pe săptămână.

Joan Laporta a avut o întâlnire secretă cu Mino Raiola și i-a expus acestuia oferta detaliată a Barcelonei pentru Erling Haaland. Jucătorul urmează să primească un contract pe cinci ani, iar salariul său va crește în fiecare sezon.

De asemenea, oficialii lui PSG au luat, deja, legătura cu persoane din anturajul lui Haaland, transmițându-i să nu ia nicio în decizie în ceea ce privește viitorul lui, dorind mai întâi să clarifice situația lui Kylian Mbappe. Mesajul celor de la PSG a fost că sunt dispuși să dea mai mult decât cea mai bună ofertă pe care o are jucătorul.

Real Madrid nu a negat niciodată interesul pentru internaționalul norvegian, dar Florentino Perez ar vrea să-l aducă doar pe Mbappe în această vară, iar Haaland să ajungă pe Santiago Bernabeu abia în 2023. Dar, această variantă nu este deloc agreată de fotbalistul lui Dortmund.

ADVERTISEMENT