Fotbal international

Bayern Munchen refuză intrarea în Superliga Europei: „Liga Campionilor e cea mai bună competiție din lume!”

20.04.2021 | 21:11
Bayern Munchen refuza intrarea in Superliga Europei Liga Campionilor e cea mai buna competitie din lume
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen, alături de PSG, a fost unul dintre granzii care au refuzat adeziunea la Superliga Europei. Președintele clubului a declarat mândru că Liga Campionilor este cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume și nimic altceva nu o poate înlocui.

Deținătoarea trofeului UEFA Champions League și-a exprimat public indignarea la adresa creerii Super Ligii Europei, care este susținută de 12 dintre cele mai mari cluburi din lume și care a scandalizat o lume întreagă.

ADVERTISEMENT

FANATIK și-a imaginat un scenariu-horror al grupelor UEFA Champions League fără cele 12 cluburi care susțin Superliga Europei și care au fost amenințate cu excluderea din toate competițiile dacă nu vor renunța la această.

Bayern Munchen, poziție clară în privința Superligii Europei: „Membrii şi fanii noştri resping Super League!”

Nu toate cluburile mari din Europa îndrăgesc ideea creerii Superligii Europei, iar Bayern Munchen este una dintre cele mai importante contestare ale acestei noi competiții: „Bayern München a spus nu Superligii. Membrii şi fanii noştri resping Super League.

ADVERTISEMENT

Dorinţa noastră, a celor de la FC Bayern, şi obiectivul nostru este ca grupările europene să experimenteze această competiţie minunată şi emoţionantă care este Liga Campionilor şi să o dezvolte împreună cu UEFA”, a spus preşedintele nemților, Herbert Hainer, conform news.ro.

Alexander Ceferin, președintele UEFA, a criticat în termeni duri cluburi care au fondat această competiție și l-a atacat chiar și pe finul său, președintele lui Juventus Torino, Andrea Agnollipe care l-a numit „șarpe”: „Se pare că lăcomia distruge orice valori umane. Nu am văzut în viața mea o persoană care să spună atâtea minciuni și cu atâta insistență. Am vorbit cu el sâmbătă după amiază și m-a asigurat că sunt invenții. Nu credeam că aveam un așa șarpe în sânul nostru”, au fost cuvintele extrem de dure la oficialiului forului internațional.

ADVERTISEMENT

Karl-Heinz Rummenigge declară și el: „Ne amintim cu drag de victoria din Liga Campionilor din 2020!”

Fostul mare fotbalist și antrenor german, Karl-Heinz Rummenigge, actual președinte al Consiliului de Administrație al Bayern Munchen se declară clar împotriva Super Ligii Europei: „Cu toţii ne amintim cu drag de victoria din Liga Campionilor de la Lisabona, din 2020, un moment atât de fericit este de neuitat. Pentru FC Bayern, Liga Campionilor este cea mai bună competiţie de cluburi din lume”, a adăugat Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Florentino Perez este președintele grupului celor 12, care au fondat Superliga, nemulțumiți de rețeta financiară din UEFA Champions League, mai ales la meciurile din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Printre cele 12 cluburi se află: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

ADVERTISEMENT
Tags: