Bayern, noua campioană a Germaniei! Ţi-ai făcut echipa pentru ultima etapă din Bundesliga?

15.05.2019 | 16:08
Bayern noua campioana a Germaniei Tiai facut echipa pentru ultima etapa din Bundesliga

Ne așteaptă o săptămână decisivă în Bundesliga, în care Bayern află dacă o să câștige titlul pentru a șaptea oară consecutiv, iar Gladbach, Leverkusen și Frankfurt se luptă pentru un loc de Champions League. De asemenea, e ultima șansă să câștigi competiția FootballCoin, cu înscriere gratuită și dedicată campionatului din Germania. Pregătește-ți echipele pentru un final nebun de Bundesliga!

Bayern – Frankfurt

“Der Klassiker” este denumită întâlnirea dintre Bayern și Borussia Dortmund. Un fel de “El Clasico” din La Liga, cu subtitrare, bere și atmosferă nemțească. Confruntarea dintre cele două echipe nu este cea mai veche sau cea mai puternică din Bundesliga. Istoria campionatului vorbește despre alte meciuri în care Dortmund ajunge fața în față cu Schalke, cunoscutul Revierderby, iar Bayern joacă derby-ul Bavariei împotriva lui Nürnberg.

Rivalitatea dintre cele două echipe este mai nouă, începând de prin anii 1990, când Borussia începe să se ridice și să o ajungă pe Bayern, obișnuită cu trofeele și mereu favorită la titlu. Și mai aproape de prezent, în 2010, Borussia și-a format un lot puternic, sub conducerea lui Jurgen Klopp, reușind să câștige campionatul în 2011 și 2012 și ajungând prima echipă care câștigă titluri consecutive, în afară de Bayern.

Bayern a câștigat ultimele 6 titluri de campioni ai Germaniei, iar anul acesta are 2 puncte avans în fața lui Dortmund, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Nu vorbim de un Der Klassiker direct, ci de unul în care cele două echipe își joacă fiecare șansa ei pe terenuri diferite. Bayern pe Allianz Arena, cu Eintracht Frankfurt și Borussia la Gladbach acasă.

Bayern a făcut egal etapa trecută cu Lepizig, trimițând emoțiile către ultima etapă a Bundesligii. Acum o așteaptă pe Frankfurt în fața propriilor suporteri, gata să celebreze un nou titlu. Meciul de sâmbătă are miză și pentru Frankfurt. După două înfrângeri în ultimele două meciuri, Eintracht are nevoie de victorie, cuplată cu rezultate negative pentru Gladbach și Leverkusen, ca să prindă ultimul loc care duce direct în Champions League.

De la Bayern, îl poți lua free în echipa ta pe cel mai bun marcator din Bundesliga, Robert Lewandowski. Are 10 assist-uri, 139 de șuturi, cel mai mare număr din campionatul german și 2254 de puncte la football fantasy. Joshua Kimmich poate fi următoarea variantă pentru echipa ta, fiind perfect în defensivă, cu tot cu cele 3058 de puncte adunate în acest sezon, cele mai multe puncte de la Bayern. Are 12 assist-uri, fiind depășit în Bundesliga la acest capitol doar de Jadon Sancho, care a reușit 14. „Avem șansa să câștigăm titlul în fața suporterilor noștri. Nu poate fi nimic mai emoționant decât asta,” a spus mijlocașul Leon Goretzka. Neamțul de 24 de ani are 8 goluri, 5 assist-uri și 1696 de puncte la FootballCoin.

De la Eintracht Frankfurt, îl poți lua în echipa ta pe golgheter-ul echipei, Luka Jovic, care a marcat 17 goluri, aflându-se și în top 3 marcatori din Bundesliga, depășit doar de Lewandowski și Paco Alcacer. Sârbul de 21 de ani stă bine și la capitolul șuturi, adunând 94 în acest sezon. La FootballCoin are 1716 puncte și este free pentru planurile tale de câștig al premiilor în XFC.

Filip Kostic este o altă piesă importantă a formației din Frankfurt, care poate reprezenta un as în mânecă în echipa ta de football fantasy. Sârbul venit în 2016 de la Hamburg a înregistrat 6 goluri, 11 assist-uri și cele mai multe puncte la FootballCoin din echipa lui, 2276 de puncte. Are 389 de dueluri câștigate în acest sezon și 987 de sprinturi. Să vedem sâmbătă dacă aleargă vioi spre un loc de Champions League.

Monchengladbach – Dortmund

Gladbach luptă în meciul cu Dortmund pentru locul ei în Champions League, în ceafa ei suflându-i Leverkusen și Frankfurt. Thorgan Hazard, jucătorul cu cel mai mare punctaj la football fantasy de la echipa gazdă din acest meci, este prima opțiune pentru formația ta. Are 2486 de puncte, 10 goluri și 11 assist-uri, marcând și dând și un assist meciul trecut, în victoria cu 4-0 în fața lui Nurnberg. Cel mai bun marcator al lui Monchengladbach, Alassane Plea, este o altă opțiune pentru echipa ta, free la FootballCoin. Are 1672 de puncte, 12 goluri și 4 assist-uri în acest sezon. În poarta formației tale, poți să-l iei gratuit pe Yann Sommer, portarul cu 13 clean sheet-uri și 117 intervenții salvatoare, care a adunat 1938 de puncte la football fantasy.

Din tabăra oaspeților, îl poți lua în ofensivă pe cel mai bun marcator al echipei, Paco Alcacer, jucătorul aflat pe locul 2 în topul golgheterilor din Bundesliga, după Lewandowski. Are 18 goluri și 1145 de puncte la football fantasy. Jadon Sancho, fotbalistul cu cel mai mare număr de assist-uri din Germania, este și unul dintre marcatorii meciului din tur cu Gladbach, în care Borussia a câștigat cu 2-1. Englezul de 19 ani are 2224 de puncte la FootballCoin, 17 assist-uri, 11 goluri și 986 de sprinturi în acest sezon. Al doilea marcator al meciului din tur, Marco Reus, are 1829 de puncte, 16 goluri și 10 assist-uri. Căpitanul echipei se întoarce pe teren după 2 meciuri în care a stat în tribună din cauza cartonașului roșu luat în derby-ul cu Schalke.

Hertha – Leverkusen

Meciul în care Leverkusen își joacă ultima șansă pentru a obține un loc de Champions League, în condițiile în care Gladbach ar pierde cu Dortmund.

De la Hertha, o variantă pentru echipa ta este cel mai bun marcator la formației, Ondrej Duda, jucătorul care are și cel mai mare punctaj la football fantasy. Sârbul are 1922 de puncte, 11 goluri și 5 assist-uri. Un alt jucător pentru atacul tău de la Hertha poate fi Salomon Kalou, care a adunat în acest sezon 8 goluri, 3 assist-uri și 1480 de puncte la FootballCoin.

De la Leverkusen începem cu un sfat pentru ofensiva ta, pentru că echipa oaspeților are nevoie să marcheze, ca să plece spre casă cu cele 3 puncte. Kai Havertz este cel mai bun marcator al formației și jucătorul cu cele mai multe puncte la football fantasy. Puștiul de 19 ani are 16 goluri, 4 assist-uri și a marcat de 2 ori în turul cu Hertha, terminat 3-1 pentru Leverkusen.

O altă opțiune pentru echipa ta este Kevin Volland, care are în cont 14 goluri, 11 assist-uri și 2038 de puncte la FootballCoin, el marcând al treilea gol în meciul din tur cu Hertha. Julian Brandt este jucătorul care a adunat 2248 de puncte, 14 assist-uri și 6 goluri în acest sezon de Bundesliga. El poate fi unul dintre jucătorii care au cum să aducă victoria pe tabelă pentru Leverkusen și, poate, atât de mult doritul loc în Liga Campionilor.