Sport

Bayern – Sevilla, Supercupa Europei. Tot ce trebuie să știi despre primul mare meci al noului sezon din Europa

24.09.2020 | 00:22
Bayern  Sevilla Supercupa Europei Tot ce trebuie sa stii despre primul mare meci al noului sezon din Europa
ADVERTISEMENT

Bayern – Sevilla în Supercupa Europei este primul mare meci din noul sezon european, meciul se va disputa cu începere de la ora 22:00 pe Puskas Arena din Budapesta.

Câștigătoarea UEFA Champions League, Bayern Munchen pornește ca mare favorită înaintea întânlirii, FC Sevilla fiind outsider clar.

ADVERTISEMENT

Andaluzii au reușit performanța unică de a cuceri în sezonul trecut, pentru a 6-a oară în istorie, trofeul Europa League. Aceștia având un procentaj incredibil de 100% finale jucate/ câștigate în această competiție.

Bayern-Sevilla, Supercupa Europei, meciul vedetă al noului sezon din Europa

Bayern Munchen, cu Hansi Flick pe banca tehnică reprezintă forța numărul 1 în acest pe plan internațional. Venit la echipă după demiterea lui Niko Kovac provocată de umilința cu Frankfurt, în noiembrie 2019, Flick a transformat complet echipa. Acesta a implementat, imediat, gegenpressing-ul, celebrul contra-pressing, preluat de germani de la Kievul lui Lobanovskyi cu mai bine de 30 de ani în urmă și prelucrat până la nivel de artă.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Sevilla, a reușit o performanță excepțională în sezonul trecut, reușind să elimine în drumul spre finală echipe britanice de top precum Wolverhampton sau Manchester United. Odată ajunși în actul final, andaluzii a provocat o surpriză și mai mare învingând Interul lui Conte, o echipă solidă cu o apărare formată din trei fundași centrali de top. Secretul succesului pentru trupa lui Julen Lopetegui constă în forța atacurilor laterale, bazate pe triunghiuri de jucători formate în flancuri, care destabilizează defensiva adversă, prin urcările fundașilor laterali și combinații în viteză.

Sevilla nu atacă haotic, se bazează pe contraatacuri rapide care prind adversarul pe picior greșit exact în momentul trecerii de la tranziție defensivă în organizare defensivă. Fix punctul în care o echipă este vulnerabilă. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de o sincronizare perfectă, presărată cu inteligență superioară tactic.

ADVERTISEMENT

Planul tactic și echipe probabile

Bayernse va baza pe forța imensă din compartimentul ofensiv în care se regăsesc jucători precum Gnabry, Lewandowski, Coman sau Leroy Sane. Însă nu doar ei fac diferența la Bayern. Alphonso Davies, fenomenalul jucător canadian, acoperă în întregime banda stângă a bavarezilor prin viteza și energia sa, fiind prezent pe ambele faze ale jocului, dar în special este omul care oferă plusul necesar în ofensivă. Viteza sa îi permite să atace treimea adversă, oferindu-i posibilitatea de-a a reveni rapid lângă adversar în caz de contraatac advers.

Muller renăscut după venirea lui Flick la echipă completează cu succes careul de ași din atacul lui Bayern. Un compartiment ofensiv care în permanență se menține fluid cu schimbări de poziție, care năucesc apărarea adversă rămasă fără soluții pentru a ține în marcaj fie el zonal sau rigid adversarul direct.

ADVERTISEMENT

Dar contra-pressingul lui Flick este cel care face diferența. Acest pressing inuman, efectuat direct din punctul de organizare ofensivă, și-a făcut simțită prezență, pentru prima oară în forma sa titanică din prezent în clasicul de pe Allianz Arena, contra lui Borussia Dortmund din sezonul trecut. Atunci am văzut cum tocmai Thomas Muller urca în pressing agresiv pe fundașii centrali ai lui Dormund în timp ce colegii săi alternau magistral închiderea culoarele de pasă adverse cu marcajul rigid efectat în jumătatea adversă. Astfel bavarezii anulează construcția adversarilor și opresc, devreme, pericolul pentru poarta proprie.

Putem spune că acela a fost momentul în care gigantul Bayern Munchen a renăscut. Și-a schimbat stilul de joc și a demolat totul în Europa. Cucerirea UEFA Champions League, a fost o demonstrație de forță, totul culminând cu acel 8-2 împotriva Barcelonei lui Messi, în care Bayern a etalat o superioritate incontesabilă.

Sevilla a reușit transferul lui Ivan Rakitic de la FC Barcelona, o mutare menită să suplinească plecare lui Ever Banega în Arabia Saudită. Banega punct central în jocul gândit de Lopetegui, era omul care menținea posesia, dicta tempoul jocului și “recicla” baloanele care nu găseau adversarul descoperit. Toate aceste atribuții revenidu-i acum lui Rakitic. Va fi o misiune imposibilă pentru Sevilla joi seară la Budapesta, în momentul de față, germanii fiind net superiori la toate capitolele.

Echipe probabile

Bayern: Neuer(c) – Pavard, Sule, Boateng, Davies – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Muller, Coman – Lewandowski

Sevilla: Bono – Navas(c), Kounde, Carlos, Escudero – Rakitic, Gudelj, Fernando – Suso, de Jong, Ocampos

Bayern a demolat-o pe Schalke în prima etapă din Bundesliga

A fost festival de goluri în primul meci al lui Bayern din noul sezon de Bundesliga.

După plecarea lui Thiago la Liverpool, Joshua Kimmich a preluat rolul de număr 6 la Bayern. Focusat pe distribuirea baloanelor și protejarea defensivei, Kimmich este noua “ancoră” din formația bavareză.

Gnabry a reușit o triplă, Sane a marcat și el, având un meci excepțional la debut iar Lewandowski a deschis un nou capitol în cursa sa temerară pentru a depăși recordul deținut de Gerd Muller cu 40 de goluri într-un sezon de Bundesliga.

* proiecția xg (expected goals ) indică dominarea totală a lui Bayern în meciul cu Schalke, și calitatea ocazilor de gol create de germani

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT