Sporturi

BBC: “5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu înaintea finalei cu Serena Williams”

07.09.2019 | 12:00
BBC 5 lucruri de stiut despre Bianca Andreescu inaintea finalei cu Serena Williams

Bianca Andreescu – Serena Williams este finala inedită din acest sezon de la US Open. Nou apărută în tenisul de înalt nivel, jucătoarea de 19 ani din Canada a trezit interesul presei din întreaga lume. Înainte de ultimul act de la New York, jurnaliștii de la BBC prezintă 5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu înaintea finalei cu Serena Williams.

BBC: “5 lucruri de știut despre Bianca Andreescu înaintea finalei cu Serena Williams”

Departe de top 100 WTA la începutul anului, Bianca Andreescu este acum o jucătoare intrată, pe clasamentul live, în top 10 al celor mai bune jucătoare din lume. Starul în devenire din Canada va întâlni, în finala US Open 2019, o legendă a tenisului, Serena Williams. BBC ne prezintă 5 lucruri care descriu jocul, viața și evoluția Biancăi Andreescu.

Bianca Andreescu are un an 2019 de excepție
În afara top 200 mondial în urmă cu 12 luni, Bianca, o jucătoare născută în Canada din părinți români, e deja pe locul 15. A iubit tenisul încă de mică. La 7 ani, pe când era în România alături de familie, a pus mâna pentru prima oară pe o rachetă de tenis. Apoi, la 11 ani a fost înscrisă într-un program al federației din Canada, iar la 17 ani a debutat în tenisul profesionist.

A mai jucat cu Serena Williams înainte de US Open
Deși are doar 19 ani, Bianca a mai întâlnit-o pe Serena. E adevărat, au fost doar câteva minute, în finala de la Rogers Cup, acolo unde americanca s-a retras la scorul de 1-3, din cauza unei accidentări. Prima jucătoare din Canada care ajunge într-o finală la US Open, Bianca a avut atunci, la Toronto, numai cuvinte mari pentru Serena: ”Ți-am urmărit întreaga carieră. Ești o jucătoare uriașă”, i-a spus Bianca americancei după finala de la Rogers Cup.

Bianca Andreescu și Serena Williams la finala Rogers Cup. Sursă foto: hepta
Bianca Andreescu și Serena Williams la finala Rogers Cup. Sursă foto: hepta

Bianca nu trebuie subestimată
Serena e favorită mare în finala de azi de la US Open, însă Bianca are un 2019 de excepție: 23 de victorii consecutive și un raport de succes de 38-4. Mai mult, Bianca Andreescu a câștigat toate meciurile contra jucătoarelor de top 10 în acest sezon.

Cei mai mari fani ai Biancăi: familia și câinele ei, Coco
Părinții Biancăi o însoțesc peste tot și îi fac galerie. De curând, în loja canadiencei și-a făcut apariția un fan surpriză: câinele jucătoarei, Coco.

Bianca Andreescu, peste tot acasă: ”Românii mei sunt peste tot”

Deși joacă sub culorile Canadei, Bianca Andreescu are două țări care o susțin permanent. Românii nu au uitat că ea are sânge roșu-galben și albastru și o susțin necondiționat. Recent, Bianca a spus pentru WTA: ”Românii sunt incredibil. Sunt peste tot. Cu siguranță beneficiez de un real suport din partea media din România. E bine să ai susținere din două țări”.

  • Bianca Andreescu – Serena Williams, finala US Open 2019, se joacă azi, de la ora 23:00