Life

BCR, prima companie ce reacționează după afirmațiile lui George Buhnici: ”Ne disociem ferm de sexism și discriminare”

BCR oferă o primă replică legat de declarațiile controversate făcute de George Buhnici, în cadrul unei emisiuni, direct de pe plaja festivalului Neversea.
19.07.2022 | 18:41
BCR prima companie ce reactioneaza dupa afirmatiile lui George Buhnici Ne disociem ferm de sexism si discriminare
BCR se dezice de George Buhnici după afirmațiile halucinante. Ce spune banca de colaborarea cu vedeta. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Banca este prima companie ce reacționează după afirmațiile făcute de fostul prezentator de la Pro TV. Mai exact, instituția declară că nu vrea să fie asociată cu sexismul și discriminarea, fără să spună dacă încheie sau nu colaborarea cu vedeta.

BCR se dezice de George Buhnici după afirmațiile halucinante. Ce spune banca de colaborarea cu vedeta

BCR recunoaște că lucrează cu foarte mulți influenceri, printre care se numără și George Buhnici, care promovează intens banca în podcast-ul pe care-l are pe Youtube. Compania ar putea încheia contractul cu cunoscutul vlogger.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, instituția afirmă că are așteptări ferme când vine vorba de limbajul folosit de vedetele cu care semnează tot felul de colaborări. În plus, banca este conștientă că sănătatea ar trebui să fie pe primul loc.

„La BCR lucrăm cu mulți influenceri. Plecăm de la premisa că putem fi parteneri de proiecte și de valori. Dar am vrea să fim foarte clari: ne disociem ferm de sexism și discriminare, indiferent de formă – nuanțe, aluzii sau interpretări.

ADVERTISEMENT

Avem, de asemenea, așteptări ferme de limbaj, de atitudine și de conștientizare a greșelii când există derapaje. Credem că, deși sănătatea primează, nimeni nu trebuie judecat, cu atât mai puțin făcut de rușine pentru cum arată.

Dimpotrivă, educația în acest sens este necesară cu blândețe, înțelegere, incluziv. Credem că limbajul public, cu atât mai mult al unor lideri de opinie, trebuie să evite orice nuanță despre sexism și obiectificare sexuală la adresa oricărei persoane.

ADVERTISEMENT

Și credem că, în ceea ce privește tinerele și tinerii din România, este necesar să evităm sexualizarea la vârste fragede, cu atât mai mult cu cât România ocupă un neonorant loc în ceea ce privește sarcinile și avorturile în rândul tinerelor minore.

Credem că cel mai util și corect demers în acest moment este ca subiectul prevenției discriminării și cel al drepturilor femeilor să fie adresat în mod direct și responsabil printr-o dezbatere la nivel public cu potențial educațional relevant.

ADVERTISEMENT

Ne dorim ca acest dialog deschis să fie susținut de acțiuni concrete, cu impact real, în misiunea organizațiilor pentru apărarea drepturilor femeilor. Noi vom susține aceste acțiuni, vom facilita discuțiile cu părțile relevante (influenceri, jurnaliști, societate civilă etc) și vom continua / construi parteneriate doar cu cei care împărtășesc aceleași valori.

Este adevărat că oricine poate greși, dar la fel de adevărat este că, în orice greșeală, cu toții putem realiza impactul, exprima scuze și remușcări sincere, dar mai ales găsi o cale de a repara și a construi mai bine: înțelegere, valori, dialog”, este mesajul transmis de bancă, pe Facebook.

BCR, colaborare veche cu George Buhnici

BCR a mai subliniat că soluția stă în educația la care trebuie să punem umărul cu toții, chiar și cei care greșesc pentru că numai în felul acesta vom putea avea o ”țară ca afară”. George Buhnici este asociat cu banca de multă vreme.

Vloggerul scria în urmă cu peste un an despre beneficiile folosirii cardului de la această instituție, iar în urmă cu 6 ani promova site-ul companiei pe canalul său de Youtube. În plus, asocierile cu banca nu lipsesc din interviurile pe care le realizează în online.

ADVERTISEMENT