News

BCR, vești bune pentru clienți! Ce oportunitate le oferă celor care iau credite de prefinanțare

13.06.2019 | 14:35
BCR vesti bune pentru clienti Ce oportunitate le ofera celor care iau credite de prefinantare
BCR are vești bune pentru antreprenorii români. Sursa foto: bancamea.md

Banca Comercială Română (BCR) vine cu o veste bună pentru antreprenorii care iau credite de prefinanțare. Bancherii stabilesc o dobândă fixă de 4,69% pe an pentru afaceriști români cu activitate pe teritoriul țării. BCR participă în cea de-a doua ediție StartUp Nation, derulat de către Ministerul Mediului de Afaceri.

BCR, dobândă fixă de 4,69% pentru antreprenorii care participă în StartUp Nation

Prin intermediul acestui program, antreprenorilor li se oferă o finanțare de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, cu un cost de garantare zero, spun reprezentanții băncii, scrie zf.ro. „Dezvoltarea României este strâns legată de susţinerea inovaţiei, a încrederii în spiritul de iniţiativă şi de construirea unui segment puternic de antreprenori.

Continuăm să susţinem şi să creştem implicarea BCR în programul StartUp Nation, un parteneriat public-privat de succes şi un reper de bune practici în colaborarea dintre sectorul public şi cel financiar”, spune Sergiu Manea, președintele BCR.

Programul StartUp Nation, o reușită pentru BCR și clienții săi. Sursa foto: bancherul.ro

63 de milioane de euro, ajutoarele date prin BCR doar anul trecut

Programul StartUp Nation a avut un succes uriaș anul trecut pentru BCR și clienții săi. S-au acordat finanțări de 63 de milioane de euro către 1,700 de startup-uri înscrise în acest program. La începutul acestui an, ministrul Mediului de Afaceri, Radu Oprea, a declarat că s-au dispus 2 miliarde de euro în buget pentru românii care au nevoie de un ajutor în afaceri.

Acesta i-a încurajat pe antreprenori să depună în continuare cereri, undeva în a doua lună din an. „Creditele de angajament în valoare de 2 miliarde de lei, necesare pentru derularea Programului Start-Up Nation, sunt certe și vor apărea în Bugetul de stat pe 2019. Am lămurit acest aspect în discuțiile pe care le-am avut astăzi cu ministrul Finanțelor.

Îi încurajez pe antreprenori să depună în continuare proiectele din sesiunea actuală. Numărul planurilor de afaceri înregistrate a ajuns la 20.400, astăzi la ora 11. Experiența anilor anteriori a arătat că SUN a ajutat în mod real producția și serviciile de calitate, a generat locuri de muncă sustenabile și povești de succes”, scria Oprea pe 1 februarie 2019 pe Facebook.

 

 

Tags: