News

Beatrice Mahler, avertisment extrem de sumbru despre vaccinare. Ce se poate întâmpla în centrul de la Marius Nasta

15.03.2021 | 21:37
ADVERTISEMENT

Directoarea Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a oferit luni, la B1TV, un avertisment extrem de sumbru despre vaccinarea din centrul spitalului, explicând ce se poate întâmpla în viitorul apropiat acolo, dacă nu se intervine rapid.

Mahler a declarat duminică că urmează o săptămână foarte dificilă pentru medicii din București, nemaifiind niciun loc disponibil la ATI, iar când acestea se eliberează, se ocupă în câteva minute.

ADVERTISEMENT

Medicul avertizează de câteva săptămâni că România va intra în valul al treilea al pandemiei, iar că acesta riscă să fie unul foarte violent, bazându-se pe evoluția formelor severe care sunt tratate la Marius Nasta.

Directoarea Institutului Marius Nasta oferă un ultim avertisment legat de activitatea de vaccinare

“Personalul este plătit, cel din centrul de vaccinare al Institutului Marius Nasta, pentru că ține de spital, dar nu există posibilitatea legală de plată pentru zilele de sâmbătă și duminică.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste zile trebuie să acordăm zile libere, numărul de ore este dublu față de numărul de ore lucrate în weekend. 

Avem foarte multe ore suplimentare lucrate de colegii mei, pe care vor trebui să și le ia în următoarele două luni, pentru că nu avem cum să le plătim.

ADVERTISEMENT

Riscăm să ne blocăm cu activitatea de vaccinare dacă nu se va reglementa modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare care ține de spitale”, a declarat Beatrice Mahler.

Mahler: “Sper ca dozele să fie distribuite în funcție de câte persoane se înscriu pe listele de așteptare”

“Eu sper ca noua organizare a listelor de așteptare, începută astăzi, și posibilitatea de a alege un centru să scoată în evidență nevoia de doze de vaccin pentru anumite orașe și acelea să fie prioritizate.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt convinși și vor să se vaccineze este necesar să poată face acest lucru cât de repede, iar cei care sunt nehotărâți, să mai stea, să se gândească.

Sper ca repartiția să se facă după aceste semnale care apar în platforma de vaccinare în funcție de ce solicitări au oamenii de pe listele de așteptare”, a adăugat directorul Institutului Marius Nasta în timpul emisiunii moderate de Tudor Mușat, de la B1TV.

 

 

ADVERTISEMENT