News

Beatrice Mahler avertizează: “Urmează să punem pacienții doi în pat”. Care este situația de la ATI

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a avertizat miercuri în legătură cu situația pacienților bolnavi infectați cu coronavirus, declarând: "vom pune doi pacienți în pat".
06.10.2021 | 21:31
Beatrice Mahler avertizeaza Urmeaza sa punem pacientii doi in pat Care este situatia de la ATI
ADVERTISEMENT

Astăzi, 6 octombrie 2021, s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 și s-au înregistrat peste 330 de decese, situația în secțiile de terapie intensivă din țară fiind extrem de gravă.

Mahler a anunțat încă din luna septembrie că va fi un număr semnificativ de noi infectări în luna octombrie, ceea ce va pune presiune pe sistemul medical românesc.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler, avertisment important: “Vom pune pacienții câte doi în pat”

“Pot să spun că avem pacienți care au nevoie de ATI și nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creștere.

E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilația, să vezi pacienți tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluție e extrem de surprinzătoare și de rapidă

ADVERTISEMENT

Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale și trăim drama alături de oameni care vin și de familiile lor”, a declarat Beatrice Mahler conform Libertatea.

Managerul Institutului Marius Nasta a explicat că este un număr mare de pacienți care vin, există o dificultate în a-i gestiona pe aceștia și că paturile libere în secțiile de terapie intensivă nu prea mai există.

ADVERTISEMENT

“Număr mare de pacienți care vin, număr de locuri limitate, dificultăți de a asigura asistență, pentru că personalul e același, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situație dificilă și din păcate următoarele două săptămâni nu se anunță a fi mai bune”

Pacienții stau sub scară, nu avem ce să facem, următoarea etapă va fi să îi punem doi în pat. Asta va urma săptămâna viitoare”, a adăugat managerul de la Marius Nasta.

ADVERTISEMENT

Mahler: “Octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”

Beatrice Mahler a avertizat opinia publică încă de acum o lună că luna octombrie va fi una extrem de dificilă în legătură cu gestionarea situației sanitare.

“Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a declarat Mahler.

ADVERTISEMENT