News

Beatrice Mahler, despre numărul mare de persoane care s-au vaccinat în weekend: ”Un ochi râde, unul plânge”

Beatrice Mahler consideră că populația a înțeles că vaccinul e soluția pentru normalitate.
24.10.2021 | 15:59
Beatrice Mahler despre numarul mare de persoane care sau vaccinat in weekend Un ochi rade unul plange
ADVERTISEMENT

Medicul pneumolog Beatrice Mahler s-a arătat mulțumită de faptul că un număr mare de persoane au ales să vaccineze în acest weekend.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală consideră că populaţia dovedeşte că a înţeles că vaccinul reprezintă “soluţia pentru normalitate”.

ADVERTISEMENT

”Populaţia a înţeles, poate, pentru prima dată în ultimele luni, că vaccinul reprezintă soluţia pentru normalitate, soluţia care îi protejează”, a afirmat Mahler, conform Agerpres.

Beatrice Mahler: ”Vaccinul reprezintă soluţia pentru normalitate”

Peste 125 de mii de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 90 de mii au făcut prima doză. România se apropie de 6 milioane de persoane vaccinate.

ADVERTISEMENT

“Până vineri, ochii celor din sistemul de sănătate au plâns. De vineri, un ochi râde, unul plânge pentru că populaţia a înţeles, poate, pentru prima dată în ultimele luni, că vaccinul reprezintă soluţia pentru normalitate, soluţia care îi protejează.

De ce un ochi plânge? Pentru că, în continuare, pacienţii sunt trataţi în paturi suplimentare pentru că necesarul de oxigen este mare”, a declarat Beatrice Mahler la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, “Maratonul vaccinării pentru viaţă”.

ADVERTISEMENT

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală a transmis că virusul Delta este mai agresiv decât celelalte.

Acest lucru este cauzat nu doar prin extinderea pe care o dă la nivelul plămânului, ci şi prin efectele de după perioada de COVID.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler a precizat că umărul de pacienţi din zona non-COVID este în creştere.

”Jumătate din Secţia de pneumologie de la ‘Marius Nasta’ este ocupată de pacienţi care au ieşit din COVID, dar care au nevoie încă de spitalizare”, a afirmat Beatrice Mahler la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, “Maratonul vaccinării pentru viaţă”.

ADVERTISEMENT
Tags: