News

Beatrice Mahler, îngrijorată de cazurile „long Covid”. Ce se întâmplă cu unele persoane după vindecare

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, este îngrijorată de numeroasele cazuri de „long Covid”. Pentru unele persoane, simptomele şi sechelele persistă.
09.01.2022 | 09:47
Beatrice Mahler ingrijorata de cazurile long Covid Ce se intampla cu unele persoane dupa vindecare
ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler afirmă că sunt multe cazuri unde se manifestă sindromul post-Covid sau așa-zisul „long Covid”, iar la spitalul pe care îl conduce vin acum mulţi pacienţi pentru evaluare după ce s-au vindecat de boală.

Într-o intervenție la Digi24, Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti a explicat că o parte dintre pacienți se recuperează foarte bine. Din păcate, există și situații nefericite.

ADVERTISEMENT

Sindromul „long Covid” se referă la situaţia când infecţia trece, dar simptomele şi sechelele persistă pentru un timp îndelungat. De altfel, conform unui studiu al Clinicii Universitare din Mainz, aproximativ 40% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit și vindecat de Covid-19 suferă de sechele care durează mai mult de șase luni de la vindecare.

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă privind cazurile unde se manifestă sindromul „long Covid”

„Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit.

ADVERTISEMENT

Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a subliniat dr. Beatrice Mahler, la Digi24.

Pe de altă parte, conform Managerului Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti , sunt şi persoane care au necesitat spitalizări de lungă durată, iar acum ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital.

ADVERTISEMENT

Aceste persoane au infecţii respiratorii importante, care se remit foarte greu la tratament. Drumul spre vindecare este foarte complicat. Pentru unii dintre ei, viața s-a schimbat complet.

„Este extrem de dur să vezi şi să stai de vorbă cu oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”, a mărturisit dr. Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT

Întrebată care a fost cea mai lungă spitalizare la Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, managerul spitalului a afirmat că au fost mai mulţi pacienţi care au stat internaţi în jur de două luni.

Cele mai comune simptome persistente ale sindromului „long-Covid” sunt oboseala, tulburările de memorie, dureri articulare, diminuarea gustului şi a mirosului şi dificultăţi respiratorii.

Momentan nu există un tipar clar. Experții încă studiază atent toate anomaliile pe care le prezintă această tulburare.

ADVERTISEMENT
Tags: