ADVERTISEMENT
News

Beatrice Mahler, mesaj pentru părinții din România. Ce trebuie să facă aceștia

Autor: Flaviu Popa | 09.02.2021 | 08:52
Beatrice Mahler, mesaj pentru părinții din România. Ce trebuie să facă aceștia
Beatrice Mahler avertizează că au apărut cazuri severe de tuberculoză în rândul copiilor. Care este legătura cu pandemia de coronavirus foto: captură Digi24

Beatrice Mahler, managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” le cere părinților să fie responsabili după redeschiderea școlilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mahler a vorbit despre tulpina britanică, mult mai contagioasă decât forma inițială a SARS-CoV-2 și e convinsă că țara noastră se va confrunta în curând cu această nouă provocare.

Testarea copiilor este extrem de importantă, după redeschiderea școlilor, pentru a preveni răspândirea necontrolată a bolii în societatea românească, mai crede Mahler.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler, mesaj pentru părinții din România

„Este de așteptat să avem un număr de cazuri care să fie raportate în fiecare zi pentru că așa cum știm deja de ceva timp există transmitere comunitară, adică ne infectăm fără să știm de unde și tulpina circulă în România de ceva timp.

Este adevărat însă că posibilitățile de diagnostic ale acestei noi tulpini sunt destul de limitate în țara noastră, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne protejăm, că indiferent ce tip de tulpină am avea trebuie să ne testăm dacă avem simptome, să ne izolăm și să raportăm acest lucru spre persoanele care sunt în măsură să înceapă o anchetă epidemiologică și să intrăm în acest lanț, pentru că numai așa putem ține pandemia sub control, lucru pe care românii în marea lor majorite l-au făcut.

ADVERTISEMENT

Astăzi suntem într-un moment aș spune eu confortabil ca număr de cazuri și ca presiune pe spitale”, a explicat Beatrice Mahler la B1TV.

Beatrice Mahler le cere părinților să-și testeze copiii anti-Covid dacă au simptome minime pentru a preveni răspândirea bolii în România, mai ales că noua tulpină de Covid e mult mai contagoasă.

ADVERTISEMENT

Eu sper că fiecare părinte atunci când își va vedea copilul că are o simptomatologie minimă va încerca să accepte testarea sau să aleagă să îl testeze într-un centru unde are el încredere.

Este singura posibilitate de anchetă epidemiologică și de izolare a cazurilor care sunt contagioase. Cred că am vorbit de atâtea ori despre această nevoie a raportării acestor cazuri care nu se face pentru că vrem statistic să avem un număr mare de cazuri, ci pentru că fiecare raportare însemnă până la urmă o armată de oameni care se mobilizează și au ca obiectiv limitarea transmiterii acestei infecții care este extrem de severă pentru unele persoane”, a adăugat medicul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!