Life

Beatrice Rancea a făcut balet cu nuiaua. Cât de greu a devenit cea mai bună balerină

Beatrice Rancea a povestit, într-un interviu, cât de greu a devenit cea mai bună balerină şi câtă bătaie a încasat pentru asta.
07.03.2018 | 12:32
Beatrice Rancea a facut balet cu nuiaua Cat de greu a devenit cea mai buna balerina

Regizoarea Beatrice Rancea îşi aminteşte şi acum cât de dure şi de severe au fost antrenamentele pentru dans, pe care l-a început de la vârsta de 4 ani. „Am urmat mai întâi şcoli particulare de dans, pentru că la liceul de coregrafie promoţiile încep în clasa a IV-a sau a V-a, până atunci trebuie să urmezi şcoli particulare. Acum, evident, oferta este mult mai mare, atunci erau doar câteva posibilităţi de a studia baletul clasic”, afirmă Beatrice Rancea.

În prezent director general al Operei din iaşi, Beatrice Rancea evocă perioadele în care profesoarele „îi atingeau” pe elevi cu nuiaua. „Eu am avut noroc să studiez primii ani cu doamna Penescu-Liciu şi pe urmă am lucrat şi cu Ida Matei, ambele erau foste prime balerine ale Operei. Profesoarele erau severe, ne atingeau, aveau tot timpul un beţişor”, îşi aminteşte Beatrice Rancea.

Regizoarea mărturiseşte că nu s-a gândit nicio clipă să renunţe la pasiunea pentru balet şi la o carieră în domeniu. „Mă educ în permanenţă să nu mă las doborâtă de nimic”, punctează Beatrice Rancea.

Tags: