News

Bebeluș de două luni, găsit mort în casă. Mama are doar 15 ani, iar tatăl – 30

Un bebeluș în vârstă de doar două luni a murit în locuința unde locuia alături de mama sa minoră, care are doar 15 ani și un alt copil.
23.11.2022 | 12:39
Bebelus de doua luni gasit mort in casa Mama are doar 15 ani iar tatal  30
Copil de două luni găsit mort în casă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În condițiile în care tatăl micuțului are 30 de ani, în acest caz oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și act sexual cu un minor.

Bebeluș de două luni, mort în casă

Potrivit News.ro, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 au fost sesizați de către un vecin în acest caz.

ADVERTISEMENT

“În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului, unde a fost identificată mama minorului, o tânără în vârstă de 15 ani şi copilul, care nu mai prezenta semne vitale, decesul fiind declarat de echipajul medical sosit la faţa locului.

Cu ocazia examinării vizuale a trupului copilului nu au fost identificate urme vizibile de violenţă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii, cu exactitate, a cauzei decesului”, transmite IPJ.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor din anchetă, medicii sosiți la fața locului au constatat că micuțul a murit înecat cu vomă. Mama bebelușului, o copilă de 15 ani, se afla în acel moment cu celălalt copil au său, în vârstă de doi ani. Tatăl bebelușului au vârsta de 30 de ani, cazul fiind tratat cu maximă atenție.

Cadavrul copilului a fost transportat la morgă pentru a se efectua necropsia, însă pe corpul acestuia nu existau urme de violență conform anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

România ocupă primul loc în UE la capitolul nașteri cu mame care au vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani. Nu mai puțin de 1.645 de fete care au această vârstă au devenit mame în anul 2020, conform datelor statistice.

Judeţele cu cele mai multe naşteri în rândul mamelor cu vârste sub 15 ani sunt Bihor, Dolj și Mureș.

ADVERTISEMENT

”Cu toate că România a dat sub 5% din numărul total de naşteri din Uniunea Europeană în 2020, 44,44% dintre fetele care au născut înainte de a împlini 15 ani sunt din România, care ocupă, astfel, primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, potrivit datelor definitive Eurostat.

În cifre absolute, dintre cele 1.645 de fete cu vârsta între 10 şi 15 ani, devenite mame în 2020 în statele membre, 731 sunt românce. În total, aproape 30% din mamele minore (sub 18 ani) din UE provin din ţara noastră (8.276 din 29.505, la nivelul întregii Uniuni Europene)”, transmitea organizația Salvaţi Copiii.

ADVERTISEMENT
Tags: