News

Bebeluș de patru luni, găsit fără suflare lângă mama lui, la Iași. Ce a declarat femeia

Un bebeluș de doar patru luni a fost găsit fără suflare lângă mama lui. FANATIK vă spune ce a declarat femeia
22.09.2021 | 23:44
Bebelus de patru luni gasit fara suflare langa mama lui la Iasi Ce a declarat femeia
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Bebelușul, o fetiță, a fost găsit decedat chiar lângă cea care i-a dat viață.

Cel care a sesizat autoritățile, prin apel la 112, a fost tatăl micuței, marți, în jurul orei 07.00. Mama acesteia le-a explicat anchetatorilor că o hrănise pe copilă cu câteva ore în urmă.

ADVERTISEMENT

Bebeluș de patru luni, găsit fără suflare lângă mama lui, la Iași. Ce a declarat femeia

Incidentul s-a petrecut în comuna Șipote, din județul Iași. Polițiștii au sesizat și reprezentanții DGASPC Iași.

„La data de 22 Septembrie ac, în jurul orei 07.00, polițiștii au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112, de către un bărbat despre faptul că fiica sa, în vârstă de 4 luni nu mai respiră”, a transmis IPJ într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei. De asemenea, au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași cu privire la acest caz’’, a adăugat.

În fața anghetatorilor, mama copilei a declarat că s-a trezit pentru a o hrăni pe micuță, în jurul orei 02:30. La câteva ore distanță, în jur de 06:45, tatăl a sunat la 112 pentru a anunța că bebelușul nu mai respiră.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii iau în calcul și ipoteza ca fetița să fi fost sufocată de unul dintre părinți. Ulterior, trupul acesteia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, urmând să fie efectuată necropsia pentru a fi stabilită cu exactitate cauza morții.

Bebeluș de trei luni, găsit fără suflare, la Vălenii de Munte

Un incident similar a avut loc la începutul acestei luni, la Vălenii de Munte. O fețiță de trei luni a fost găsită de mama ei fără suflare.

ADVERTISEMENT

Femeia a sunat la 112 și a anunțat că micuța nu prezintă semne vitale. O ambulanță s-a deplasat de urgență la fața locului, dar nu au putut decât să constate decesul.

Oamenii legii au ajuns și ei la locul incidentului: „la fața locului s-a deplasat echipa operativă dar și un echipaj medical care din păcate a declarat decesul minorei”.

„În urma examinării exterioare a minorei s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violență,” au transmis oamenii legii. Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis în acest caz.

ADVERTISEMENT