News

Bebeluș din Suceava, în stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în apă la botez

31.01.2021 | 18:00
Bebelus din Suceava in stop cardiorespirator dupa ce a fost scufundat in apa la botez
ADVERTISEMENT

Un bebeluș din Suceava, de doar o lună și jumătate, se află în stare foarte gravă, la terapie intensivă, după slujba de botez. Acesta a fost resuscitat la biserică după ce a fost scufundat de preot în cristelniță.

Potrivit presei locale, bebeluşul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Suceava în stop cardio-respirator, duminică, 31 ianuarie. Micuțul ar fi fost scufundat cu totul în cristelniță şi ar fi înghițit o cantitate semnificativă de lichid, la slujba de botez.

ADVERTISEMENT

Slujba botezului a fost oficiată la Biserica ”Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava, duminică după-amiază.

Bebeluș din Suceava, în stare gravă după ce a fost scufundat de preot în cristelniță

Momente extrem de dificile pentru o familie din Suceava. Bebelușul lor, care duminică trebuia să fie botezat religios la o biserică din oraș, se află acum în stare foarte gravă pe secția ATI de la Spitalul Județean Suceava.

ADVERTISEMENT

Copilul, în vârstă de 6 săptămâni, a fost dus duminică de părinţi, naşi şi familie la Biserica “Constantin şi Elena” din Suceava pentru a fi botezat. Oamenii au făcut toate pregătirile, iar preotul a început slujba.

A urmat apoi drama. În momentul în care bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum era tradiţia, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a înghițit foarte multă apă.

ADVERTISEMENT

Medicul de la UPU Suceava, Ionuţ Bârsan, a declarat că micuţul avea în plămâni o cantitate destul de mare de apă.

Ce spune preotul care l-a scufundat pe bebeluș în cristelniță

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că ”botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.

”După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu. Acesta a mai spus că încă nu a discutat cu familia, dar este în contact cu spitalul pentru a fi permanent la curent cu starea de sănătate a copilului, scrie MonitorulSV.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea.

ADVERTISEMENT
Tags: