ADVERTISEMENT
News

Bebeluș în stare critică, după ce a fost lovit de tată, din greșeală, în Galați

Autor: Andreea Marin | 12.05.2021 | 16:06
Bebeluș în stare critică, după ce a fost lovit de tată, din greșeală, în Galați
Zeci de copii au murit la Spitalul Marie Curie, în ultimii doi ani, din cauza lipsei de resurse: „Nu i-am tratat deloc" Sursa foto: Pixabay

Un copil de doar o lună se află în stare gravă în spital, după ce a fost lovită de tatăl său în timp ce dormea. Bebelușul se zbate pentru viață și moarte acum.

ADVERTISEMENT

Un bebeluș se află internat în stare critică la Spitalul de Pediatrie Galaţi, după ce tatăl lui l-a lovit din greșeală, în somn și i-a provocat copilului mai multe fracturi.

Bebeluș de o lună, în stare critică, în Galați

Bebelușul de doar o lună este în stare gravă și a fost transferat de urgență la București, pentru că starea lui de sănătate se degradase foarte mult într-un timp scurt.

Medicii spun că cel mic a fost adus la spital având convulsii, dar și mai multe fracturi la nivelul cutiei craniene. De asemenea, copilul avea hemoragie intracerebrală și de aceea s-a luat decizia să fie dus la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„Bebeluşul a venit cu convulsii. Are fracturi la nivelul cutiei craniere şi hemoragie intracerebrală şi a fost transferat de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti”, a declarat medicul Iuliana Moraru, director medical al Spitalului de Pediatrie Galaţi pentru Adevărul.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pentru tată

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe data de 11 mai, după ce Spitalul de Pediatrie Galaţi a anunțat organele competente.

„La data de 11 mai, Spitalul de Pediatrie Galaţi a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, la această unitate, se află internat, în stare gravă, un copil minor, în vârstă de o lună”, a transmis IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Primele cercetări ale oamenilor legii arată că bărbatul care l-a băgat în spital pe copil este chiar tatăl acestuia, în vârstă de 24 de ani. El l-ar fi lovit pe cel mic din greșeală, în timpul în care dormeau în același pat.

„În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, din primele verificări rezultând că tatăl bebeluşului, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Ghidigeni, l-ar fi lovit, fără intenţie, în zona capului, în timp ce dormea cu acesta în acelaşi pat”, a mai comunicat sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Cercetările continuă în acest caz pentru a se stabili dacă spusele bărbatului sunt adevărate.

„În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, în funcţie de concluziile acesteia şi de rezultatele investigaţiilor, urmând să se stabilească încadrarea juridică a faptei”, a explicat IPJ Galaţi.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!