ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Bebeluşul tău doarme singur în pătuţ? Nimic mai rău! Vezi la ce boli este predispus!

Cercetătorii au ajuns la concluzia că bebeluşii ar trebui să doarmă lângă mama lor cel puţin până la vârsta de 3 ani!
Autor: Filon Stan | 11.12.2017 | 13:40
Bebeluşul tău doarme singur în pătuţ? Nimic mai rău! Vezi la ce boli este predispus!

Cât timp ar trebui să doarmă bebeluşul alături de mama sa? Este bine ca micuţul să aibă camera şi patul său? La aceste întrebări au căutat cercetătorii răspunsuri. La ce concluzii au ajuns? Copiii ar trebui să doarmă împreună cu mama lor până când împlinesc vârsta de cel puţin trei ani, conform sfaturilor unui medic pediatru citat de The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Dr. Nils Bergman din cadrul Universităţii Cape Town din Africa de Sud a declarat că bebeluşii ar trebui să doarmă pe pieptul mamei lor în primele săptămâni de la naştere. Apoi, ei ar fi bine să fie lăsaţi în patul mamei lor până la vârsta de cel puţin trei ani, arată Daily Mail.

Bebeluşii ar trebui să doarmă lângă mama lor cel puţin până la 3 ani

ADVERTISEMENT

Medicul a argumentat că împărţirea patului cu mebui să doarmama lor va contribui la sudarea legăturii dintre cei doi şi va îmbunătăţi comportamentul copiilor pe măsură ce cresc. Sfatul său se bazează pe un studiu în care au fost monitorizaţi 16 copii. Potrivit concluziilor cercetării, bebeluşii care au dormit singuri în pătuţuri pentru copii au fost mai supuşi stresului.

De asemenea, s-a constatat un risc crescut de întrerupere a somnului în cazul copiilor care au dormit singuri. Sfaturile dr. Bergman contrazic părerile multor experţi care şi-au exprimat îngrijorarea că bebeluşii care dorm în acelaşi pat cu părinţii lor au un risc mai mare de apariţie a sindromului morţii subite.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!