Stiri de ultima ora

Bebeluşii din România, în pericol! Vezi ce lapte este contaminat cu salmonella!

Ultima oră! Bebeluşii din România, în pericol! Lapte contaminat cu salmonella a ajuns în farmacii şi marile lanţuri de magazine din ţară!
11.12.2017 | 12:00
Bebeluşii din România, în pericol! Vezi ce lapte este contaminat cu salmonella!
ADVERTISEMENT

Bebeluşii din România, în pericol! Laptele pe care îl consumă este infestat cu salmonella! Autorităţile franceze au interzis vânzarea şi au cerut retragerea unor formule de lapte praf şi produse alimentare pentru copii fabricate de gigantul francez Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella, a anunţat duminică Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF), transmite Reuters.

Rechemarea vizează produsele exportate în Europa, Africa şi Asia, inclusiv către România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia şi Peru. Compania franceză Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul contaminării şi i s-a ordonat să efectueze rechemarea produselor şi să oprească vânzările şi exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, în vestul Franţei, din 15 februarie, a informat DGCCRF.

ADVERTISEMENT

Bebeluşii din România, în pericol! Laptele poate fi contaminat cu salmonella. Stări de vomă şi febră!

Anunţul vine după ce în 3 decembrie autorităţile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, toţi cu vârsta sub şase luni, au fost infectaţi cu bacteria salmonella. Săptămâna aceasta au fost raportate cinci noi cazuri de infecţie cu bacteria salmonella.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Lactalis, Michel Nalet, a afirmat că produsele pot fi schimbate în farmacii sau supermarketuri şi a dat asigurări că orice bacterie salmonella este distrusă dacă se fierbe laptele două minute.

Oficialii francezi au precizat că intoxicaţia cu salmonella are loc la trei zile după consumul de produse infectate. Simptomele sunt gastroenterită, însoţită de vărsături, diaree şi — în majoritatea cazurilor — febră. Părinţii ai căror copii au suferit astfel de simptome ar trebui să consulte un medic, a spus ministerul. În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri