News

Bebelușul familiei de români arestați în Danemarca a fost adus în țară. În grija cui rămâne copilul

Bebelușul familiei de români care au fost acuzați că l-au bătut pe cel mic și apoi arestați în Danemarca a ajuns în țară, fiind acum lăsat în grija familiei extinse.
13.07.2022 | 23:52
Bebelusul familiei de romani arestati in Danemarca a fost adus in tara In grija cui ramane copilul
Copilul românilor reținuți în Danemarca a ajuns în țară. foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Copilul care a fost plasat în grija autorităților daneze, după ce părinții său au fost suspectați că l-au lovit, a ajuns la bunicii materni, în România.

Copilul românilor reținuți în Danemarca a ajuns în țară

Copilul soților Ionuț și Sorana Rotundu a ajuns în țară, el fiind lăsat în grija bunicilor materni, după o colaborare îndelungă cu autoritățile daneze pentru ca micuțul să crească aproape de rudele sale.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost adus în România, iar pe durata zborului cei care au avut grijă de el au fost bunicii materni, cei care se vor preocupa de starea de bine a copilului și de acum înainte, conform unui anunț făcut de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Pe durata zborului din Danemarca în România, copilul a fost însoțit de către bunicii materni, în grija cărora va rămâne.

ADVERTISEMENT

Situația minorului va fi monitorizată în continuare de către autoritățile române competente”, se arată în comunicatul MAE.

Despre acest caz a vorbit și ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea, care a numit aducerea în țară a minorului drept „vești extraordinare” și a precizat că au fost realizate eforturi de aproape șase luni pentru ca bebelușul să ajungă în România.

ADVERTISEMENT

„Bunicii materni ne-au impresionat și pe noi, prin determinarea pe care au avut-o să dovedească faptul că vor cu adevărat să se implice total în creșterea copilului, să-l îngrijească și să-i asigure toate condițiile de care acesta are nevoie”, a scris Gabriela Firea.

Ce a declarat ministrul familiei despre situația copilului

Conform Gabrielei Firea, evoluția copilului alături de bunicii săi va fi monitorizată în continuare de Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui.

ADVERTISEMENT

DGASPC Vaslui „se va implica în asigurarea continuității serviciilor de reabilitare a copilului, în integrarea sa în familia bunicilor, precum și în sprijinirea membrilor familiei în procesul de adaptare la acest nou contex”.

Mătușa bebelușului a postat și ea un mesaj pe rețelele de socializare în care a acuzat statul danez că a comis o greșeală „fără precedent” și că aducerea în țară a bebelușului este o victorie.

ADVERTISEMENT