Alegeri 2024

BEC a anulat alegerile pentru funcţia de primar la Costineşti. Când va avea loc un nou scrutin

Biroul Electoral Central a anulat alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti. Cetățenii din această localitate sunt chemați din nou la urne pe 7 iulie.
25.06.2024 | 20:39
BEC a anulat alegerile pentru functia de primar la Costinesti Cand va avea loc un nou scrutin
BEC a anulat alegerile pentru funcţia de primar la Costineşti Sursa foto: Hepta.ro/ Colaj Fantik
ADVERTISEMENT

Biroul Electoral Central (BEC) a admis, marți, cererea formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanţa și a decis anularea alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Costineşti.

BEC a anulat alegerile pentru funcţia de primar la Costineşti

Totodată, BEC a dispus repetarea scrutinului, iar cetățenii din această localitate sunt chemați din nou la urne pe data de 7 iulie.

ADVERTISEMENT

“Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024.

Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa”, se arată în hotărârea BEC.

ADVERTISEMENT

După alegerile locale din data de 9 iunie, în localitatea Costinești, numărarea voturilor alegătorilor pentru funcția de primar a fost repetată de şase ori.

În cele din urmă, candidatul PNL, Gheorghe Mechenici, a fost desemnat câștigător, la o diferenţă de un singur vot de actualul primar, Jeanu Dumitru de la PSD.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, discuțiile privind situația alegerilor de la Costinești au fost reluate de BEC după ce Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti a înaintat o adresă în care au fost semnalate mai multe nereguli.

“Conform ultimului proces verbal de îndreptare eroare materială de astăzi 17.06.2024 al BECL Costineşti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenţă de un vot.

ADVERTISEMENT

Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziţia 24 a votat fără a avea dreptul cetăţeanul ucrainean.

Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetăţeanul ucrainean (…) a votat la poziţia 42″, a declarat reprezentantul BEJ Constanţa.

Trebuie să precizăm că la finele săptămânii trecute, BEC a respins cererea formulată de PSD Constanţa de a anula alegerile în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti.

Însă, după analiza detaliată a documentelor justificative, pe care le-a primit de la BECC nr. 29 Costineşti, BEC a ajuns la concluzia că este necesară anularea alegerilor pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: