Sport

STEAUA. Campioana S-A DECIS! EL vine la vară ÎN LOCUL lui Gîlcă!

Mirel Rădoi este aşteptat în Ghencea de Gigi Becali la finalul sezonului, cînd îşi va încheia contractul cu Al Arabi Doha...
20.02.2015 | 00:07
STEAUA Campioana SA DECIS EL vine la vara IN LOCUL lui Gilca

Mirel Rădoi este aşteptat în Ghencea de Gigi Becali la finalul sezonului, cînd îşi va încheia contractul cu Al Arabi Doha

Mijlocaşul a jucat la Steaua aproape 8 sezoane şi a fost unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti. De fani, de coechipieri şi chiar de Gigi Becali. În 2009, mijlocaşul s-a transferat la Al Hilal, iar Steaua a încasat în schimbul său 5 milioane de euro.

Citeşte: SURPRIZĂ! El este CONFIDENTUL lui Becali!

Alături de Cosmin Olăroiu, fostul internaţional a făcut carieră în spaţiul arab şi a devenit un idol pentru suporterii echipelor la care a evoluat. Contractele cu Al Hilal, Al Ain şi Al Ahli i-au adus peste 10 milioane de dolari, Rădoi fiind unul dintre puţinii fotbalişti care se regăsesc în primii 500 de miliardari ai României. Ajuns la 33 de ani, mijlocaşul s-a decis să dea un ultim „tun” al carierei. A semnat cu Al Arabi, din Qatar, iar pînă la vară va încasa 600.000 de dolari. Dacă echipa se va salva de la retrogradare, contractul lui Rădoi ar putea fi prelungit pe încă un sezon.

DRAMA!!! A MURIT IN ACEASTA DIMINEATA!!! TRAGEDIE URIASA LA HOLLYWOOD!!! JULIA ROBERTS….

Jucător? Antrenor? Ambele!

Dar Rădoi s-a săturat de ţările arabe. S-a realizat din punct de vedere financiar şi pare decis să revină la clubul unde s-a consacrat ca fotbalist. Conform surselor FANATIK, în vară are şanse mari să ajungă la Steaua după ce îşi va încheia contractul cu Al Arabi. Gigi Becali se gîndeşte să-i facă loc finului său în staff-ul campioanei României, unde ar urma să fie „secundul” lui Constantin Gîlcă, în cazul în care tehnicianului îi va fi prelungită înţelegerea, aşa cum a anunţat Valeriu Argăseală, preşedintele clubului din Ghencea. Dar Rădoi nu va agăţa ghetele în cui! În paralel cu cariera de antrenor, fostul internaţional va activa şi ca jucător, dorind să-şi mai treacă în palmares cel puţin încă un titlu cu Steaua.

Citeşte: EXCLUSIV / Gâlcă, spre Primera! “Merge pe urmele lui Contra!”

Supervizat de Stoichiţă sau Piţi?

Mai există însă şi o altă variantă. La care Gigi Becali visează de foarte mult timp. Latifundiarul se gîndeşte foarte serios să-l numească pe Mirel antrenor principal din vară, fiind convins că finul său poate face carieră în Ghencea. Pentru ca finu’ să nu dea chix, naşu’ va transfera la Steaua cei mai valoroşi jucători din campionatul intern. Totuşi, cum Rădoi nu are încă licenţă de antrenor, Becali ia în calcul aducerea lui Mihai Stoichiţă sau a lui }iţi Dumitriu pe postul de director tehnic. Interesant este faptul că Rădoi a mai fost într-o postură asemănătoare cu cea pe care Gigi vrea s-o implementeze din vară la Steaua. În 2005, Walter Zenga a fost dat afară cu două etape înainte de finalul sezonului, cînd echipa era pe primul loc. În locul italianului a venit }iţi Dumitriu, care i-a avut ca „secunzi” pe Mirel Rădoi, Dorinel Munteanu şi Florentin Dumitru. Din postura de antrenor-jucător, actualul mijlocaş al lui Al Arabi a reuşit să cîştige campionatul.

Citeşte: EXCLUSIV / Stelistul care a REFUZAT să îl DENUNŢE pe Becali!

„Naşule, vreau să mai cîştig nişte bani!”

La finalul anului trecut, Rădoi şi-a reziliat contractul cu Al Ahli, grupare care îl plătea cu 2,5 milioane de dolari pe sezon. La scurt timp, Gigi l-a contactat şi i-a propus să vină în Ghencea încă din această iarnă. „Finule, hai să mă ajuţi. Ai cîştigat destul acolo, vreau să te văd din nou în tricoul Stelei. Îmi doresc să mai joci cel puţin doi ani, îţi voi da şi un post în club. Te pun şi antrenor!”, i-a transmis Becali lui Rădoi, conform surselor FANATIK. Mijlocaşul l-a refuzat elegant pe latifundiar, nu înainte să-i facă o promisiune. „Lasă-mă, naşule, să mai cîştig nişte bani! Promit că îmi voi încheia cariera la Steaua. Probabil în vară vin în Ghencea”, a fost reacţia fostului internaţional.

Mircea Sandu îi caută echipă lui Gîlcă!

Viitorul lui Costel Gîlcă pe banca Stelei este încă incert. Chiar dacă Valeriu Argăseală a dat asigurări că tehnicianul va continua şi în sezonul următor, şansele ca fostul internaţional să mai prindă un an în Ghencea sînt destul de mici. Becali nu-l are deloc la inimă pe Gîlcă, iar relaţia dintre ei este, practic, inexistentă. Cei doi discută prin intermediari, iar situaţia nu-i convine sub nici o formă latifundiarului. Care este decis să mizeze pe un alt staff din vară, din care să facă parte şi Rădoi. De problemele lui Gîlcă nu este străin nici Mircea Sandu. Tehnicianul a semnat un contract de reprezentare cu firma fostului şef al FRF, iar „Naşul” a început, conform surselor FANATIK, să-i caute lui „Costelinho” o echipă în Spania. De altfel, Didi Prodan, unul dintre colaboratorii lui Sandu, a asistat la partida Atletico – Real Madrid, după care s-a întîlnit cu preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar. Unde Didi i-a făcut lobby bunului său prieten, astfel că nu este exclus ca Gîlcă să ajungă să antreneze în Spania după ce va adăuga în CV cel puţin un trofeu cu Steaua.

Citeşte: Cum a făcut UN COPIL transferul ANULUI la Steaua!

Avea cel mai mare salariu din Liga 1 în 2005

Becali a avut întotdeauna o simpatie pentru Rădoi. Finul său a beneficiat mereu de un tratament aparte la Steaua, inclusiv din punct de vedere financiar. „Cred că era prin 2005 sau 2006. Era căpitanul echipei, motorul ei, aşa că am gîndit că e cazul să-l răsplătesc cu un salariu mare, foarte mare pentru acel moment. 350.000 de euro pe sezon. Concret, în cei trei ani în care el urma să continue la noi, ajungea la peste un milion de euro, sumă civilizată chiar şi pentru campionatele cu valoare”, a scris Gigi în cartea „Becali şi Steaua”. La momentul respectiv, Rădoi era cel mai bine plătit fotbalist din campionatul intern.

„În această iarnă am mai avut oferte de la echipe din România, Olanda, Rusia şi Emiratele Arabe Unite. Simt că mai pot juca cîţiva ani, după care voi începe o carieră de antrenor” (Mirel Rădoi)

135 de partide a jucat Rădoi pentru Steaua, în care a marcat 10 goluri

 

 

 

 

 

Tags: