Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu, CONDAMNAŢI la şase luni de închisoare cu suspendare!

Alin Miu   
în Stiri principale
11/11/2016, 11:00
Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu, CONDAMNAŢI la şase luni de închisoare cu suspendare!

Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost condamnaţi la câte şase luni de închisoare cu suspendare în Belgia pentru fraudă fiscală. 

Decizia a fost luată de un tribunal din Liege, într-un dosar al transferurilor care a vizat cluburile Standard Liege şi Anderlecht. Pe lângă această condamnare, cei trei au mai primit amenzi de câte 11.000 de euro şi le-au fost confiscaţi câte 24.000 de euro, informează presa belgiană.

Liviu Ciobotariu s-a transferat la Standard Liege în anul 2000, evoluând în 47 de partide pentru gruparea din Belgia.

Printre numele citate în acest dosar se mai află Luciano D’Onofrio, Michel Preud’homme, André Verschueren, Pierre François, Alphonse Costantin, Pierre Delahaye, Ivica Mornar, Ivica Dragutinovic, Sambegou Bangoura şi Joseph Enakarhire.

Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian şi sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri în cazul mai multor fotbalişti, prin vărsarea unor importante sume de bani, care reprezentau idemnizaţiile lor, în conturile unor societăţi.

Cristian Borcea şi Ioan Becali au fost judecaţi şi condamnaţi în martie 2014 şi în dosarul transferurilor de jucători din România, la câte şase ani şi patru luni de închisoare. Borcea se află încă în penitenciar, în timp ce Becali a fost eliberat condiţionat, în septembrie, după ce a executat doi ani şi şase luni din pedeapsă.

Închide ×