Fotbal intern

Becali e criticat după transferul lui Rusescu: “Ai adus o băbăciune sperietoare”

04.08.2018 | 08:40
Becali e criticat dupa transferul lui Rusescu Ai adus o babaciune sperietoare
ADVERTISEMENT

Becali e criticat după transferul lui Rusescu la FCSB. Vicecampioana României şi-a adus atacant, după ce rămăsese doar cu Harlem Gnohere pe acest post, odată cu plecarea lui Denis Alibec la Astra Giurgiu.

Patronul “roş-albaştrilor” a anunţat pentru ce motiv a dorit să aducă jucători de acest profil, iar din această cauză Becali e pus la punct după aducerea lui Rusescu pentru modul în care l-a caracterizat pe acesta, făcându-l “băbăciune” şi “sperietoare”.

ADVERTISEMENT

Becali e criticat după transferul lui Rusescu la FCSB.

”Nu este cea mai bună revenire. Să îl faci băbăciune, să îl faci sperietoare, nu sunt cele mai potrivite cuvinte. Adică, practic ai adus o băbăciune sperietoare să îi sperii pe Coman, pe Moruţan, pe Tănase, pe Gnohere…. Bine, pe Gnohere nu îl sperii, că nu se sperie. Trebuie să iei o sperietoare mai mare ca să îl sperie pe Gnohere, şi mai fioroasă. Dar pe ceilalţi speri să îi sperie Rusescu.

Eu mă gândesc că ai luat un jucător care să vină să joace, să te ajute. Pentru că nu cred că e o mare problemă, pentru că am văzut jucători care nu au jucat doi ani de zile şi au venit şi au fost golgheteri la noi, în prima ligă. Deci nu e vreo mare problemă că Rusescu nu a jucat un an de zile. Adică nu avem toata ziua, bună ziua jucători din ăştia care acum un an au marcat goluri în Europa League contra lui Villarreal. Şi de la Osmanli, nu de la Beşiktas sau eu ştiu pe unde. Cred că l-ai adus să dea goluri, să joace fotbal, nu să fie sperietoare”, a spus Basarab Panduru la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

“Aduc atacanaţi pentru Coman şi Tănase”

Atac la Becali după ce l-a luat pe Raul Rusescu. În urmă cu doar câteva zile, Gigi explica motivul pentru care îşi doreşte atât de mult atacanţi, să-i facă pe Florinel Coman şi Florin Tănase să le “sfârâie picioarele”: Eu nu aduc atacanţi ca să joace, ei mă costă 6-700.000 de euro, care mie îmi produc bani, milioane! Când aduc atacanţi, Coman şi Tănase le sfârâie picioarele, apoi se culcă la 10, nu se mai culcă la 3. Îmi dau seama după ce văd în teren. De ce nu zic de Man? Coman nu o să mai fumeze 10 ţigări, va fuma 3-4. Ştii ce zice? Fac puţină economie şi fumez mai puţin, de frică să nu ţină pasul cu atacantul ăla. Aşa conduc eu şi aşa fac. Mă, oameni buni, eu vreau să încerc altă strategie, să cresc 5-6 copii din ăştia talentaţi. Cum să te baţi cu ei, când au 900 de milioane sau 1 miliard euro încasări. Ca să mă bat cu ei, încerc acum să cresc câţiva copii, altfel ce să fac? El, Messi, câştigă într-o zi cât sunt salariile pe un an la un jucător.

Un atacant străin şi un fundaş central tot străin aduc. Aduc doi ca Tănase şi Coman să se culce la 10, nu la 3. Eu, ca să-i pun la punct pe Coman şi Tănase, asta e metoda mea. Îi educ pe ei, ca să fie cuminţi. Tănase va juca, dar trebuie să ştie că are un atacant în spate. Eu iau mai mult pentru concurenţă. Şi Coman şi Tănase sunt atacanţi şi pot juca! Hagi nu e deţinătorul adevărului absolut, dar dacă spune ceva, eu am ochii şi urechile ca pâlnia. Când spune Hagi, lărgesc urechile. Pe Nemec l-aş vrea şi mâine, e favoritul meu”, a spus Gigi Becali la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT
Becali e criticat după transferul lui Rusescu la FCSB. Atacantul pozează alături de soţia sa după ce a câştigat Cupa României în 2015
Becali e criticat după transferul lui Rusescu la FCSB. Atacantul pozează alături de soţia sa

Iarna trecută, Rusescu a preferat să mai rămână în Turcia, deşi a mai fost dorit de FCSB, supărat fiind pe declaraţiile lui Gigi Becali, care-l caracterizase în stilul caracteristic.

Raul Rusescu are şase trofee în palmares, obţinând trei titluri de campion, în 2008 – 2009 cu Unirea Urziceni şi cu FCSB în 2012 – 2013 şi 2014 – 2015. Atacantul are şi un titlu de golgheter în 2012 – 2013 şi un trofeu de fotbalistul anului 2012, plus un trofeu Europa League, obţinut de Sevilla în 2013 – 2014.

ADVERTISEMENT