Fotbal intern

Georgievski, OUT? Steaua îl vrea pe Alex Măţel! Vezi răspunsul şefilor de la Astra

Gigi Becali doreşte în această iarnă să dea o adevărată bombă pe piaţa transferurilor şi vrea să aducă în Ghencea un alt fundaş dreapta în locul lui Daniel Georgievski. Decizia...
06.10.2013 | 17:00
Georgievski OUT Steaua il vrea pe Alex Matel Vezi raspunsul sefilor de la Astra
ADVERTISEMENT

Gigi Becali doreşte în această iarnă să dea o adevărată bombă pe piaţa transferurilor şi vrea să aducă în Ghencea un alt fundaş dreapta în locul lui Daniel Georgievski. Decizia patronului vine după evoluţia extrem de slabă a macedoneanului în jocul cu Chelsea, coroborată cu evoluţiile şterse ale lui Rîpă, care nu a prins nici lista UEFA pentru grupele Ligii Campionilor şi decizia lui Gigi Becali de a nu-i mai prelungi contractul lui Prepeliţă.

Surse din anturajul Stelei au dezvăluit pentru FANATIK că latifundiarul din Pipera va încerca în pauza competiţională să-l achiziţioneze pe internaţionalul Astrei Giurgiu, Alexandru Măţel, preferatul lui Piţurcă la echipa naţională pentru postul de fundaş dreapta!

ADVERTISEMENT

“Lui Gigi îi place de Măţel de mai mult timp. Cînd era în libertate el a purtat o dicuţie cu Victor Piţurcă pe tema transferului acestui fotbalist la echipă. Pînă acum nu a făcut o ofertă concretă lui Ioan Niculae deoarece bănuia că patronul giurgiuvenilor nu este de acord cu tranzacţia. Mai mult, încă de cînd Adi Ilie era manager, Becali a încercat transferul lui Măţel de la Farul Constanţa la Steaua. Oricum, Gigi cînd îşi pune în cap să aducă un fotbalist nu ţine cont dacă Mihai Stoica îl vrea sau nu pe jucătorul respectiv, iar în această iarnă este hotărît să-l aducă sub comanda lui Reghe pe cel mai bun fundaş dreapta de la noi din ţară”, a dezvăluit, pentru FANATIK, un apropiat al patronului clubului din Ghencea.

Niculae îl lasă la Steaua, “Vamă” se opune!

Dinu Gheorghe şi Ioan Niculae au păreri diferite în privinţa transferului. Dinu Gheorghe nici nu vrea să audă de o trecere a lui Alexandru Măţel în Ghencea.  “Nu se pune problema să plece la Steaua. Măţel este transferabil doar în străinătate”, a anunţat preşedintele Astrei. 

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae e dispus la negocieri şi cere 3 milioane de euro! “Pînă la această oră nu am fost contactat de nimeni de la Steaua pentru Măţel. Cum eu nu pot să vorbesc cu Gigi Becali, pentru că este arestat, aştept, dacă şi-l dorec, ca managerul lor să ia legătura cu Dinu Gheorghe şi să discute această tranzacţie. Cu toate că nu e prea bine să întăreşti o rivală în lupta pentru titlu… asta e viaţa. Am băgat o grămadă de bani la Astra şi tot nu am rezultate! Cum fotbalul e o afacere, iar Steaua a luat 9 milioane de euro pe Chiricheş, care a jucat bine la naţională, aşa a jucat şi Măţel… În aceste condiţii îi anunţ pe cei de la Steaua că dacă îmi oferă undeva la 3 milioane de euro, atunci se poate transfera”, a declarat omul de afaceri pentru FANATIK.

Georgievski, pe lista neagră?

Chiar dacă în Ghencea se află trei fundaşi dreapta de meserie, Laurenţiu Reghecampf a preferat la meciul de la Vaslui să meargă pe mîna unei soluţii de avarie: Andrei Prepeliţă. Motivul? Rîpă şi Gabi Matei nu l-au mulţumit pe Gigi Becali, iar Daniel Georgievski, cel care intră în această iarnă în ultimele şase luni de contrat, se află într-o scădere evidentă de formă. Cu toate acestea FANATIK a aflat că nici pînă la acestă oră internaţionalul macedonean nu a primit pe masă nicio ofertă concretă din partea conducerii Stelei, chiar dacă Mihai Stoica îl susţine puternic pe acest jucător în faţa lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

1,2 milioane de euro este cota de piaţă a lui Alexandru Măţel, conform transfermarkt.de

100.000 de euro a plătit Astra către Farul Constanţa pentru transferul lui Măţel, în 2010

7 meciuri a jucat Măţel la echipa naţională

1 singur meci din actualul sezon a ratat Măţel în Liga I, în etapa a doua, în Corona Braşov – Astra 2-5