Fotbal intern

“Becali a preluat Steaua cu o manevră, dar CSA nu poate revendica echipa”

Dan Dumitrescu, fostul secretar al adunării generale de trecere a Stelei la statulul de Fotbal Club, precizează că ieşirea echipei din mîna Armatei s-a produs legal, însă are mari dubii despre...
19.01.2017 | 12:52
Becali a preluat Steaua cu o manevra dar CSA nu poate revendica echipa
ADVERTISEMENT

Dan Dumitrescu, fostul secretar al adunării generale de trecere a Stelei la statulul de Fotbal Club, precizează că ieşirea echipei din mîna Armatei s-a produs legal, însă are mari dubii despre cum a ajuns pe sub tutela lui Gigi Becali.

”În 1998 am fost secretarul general al Adunării Generale de constituire a clubului, de trecere la statutul de Fotbal Club Steaua Bucureşti, pentru că altfel nu ar mai fi putut să participe în Liga 1, conform reglementărilor UEFA şi FIFA. Au fost de acord toţi membrii prezenţi la Casa Centrală a Armatei. Adunarea a fost constituită din foşti jucători ai Stelei, ofiţeri etc.

ADVERTISEMENT

”Steaua era societate non-profit. Trecerea la societate pe acţiuni a fost legală. Nu a trecut niciodată în proprietatea lui Viorel Păunescu. Păunescu a fost în Consiliul de Administraţie şi a devenit preşedinte, pentru că a refuzat acest post Emeric Ienei, primul propus. El era la Federaţia Română de Fotbal. Ar fi fost cu totul alta situaţia, dacă el ar fi acceptat”, a declarat Dan Dumitrescu

Conform lui Dan Dumitrescu, Steaua avea o situaţia financiară bună în momentul în care s-a rupt de armată.

ADVERTISEMENT

”Steaua se autofinanţa prin sponsorizări. Aveam un contract de sponsorizari cu 2 milioane de dolari. Era o sumă fabuloasă pentru fotbalul românesc din acea perioadă. În acea perioadă, Steaua reuşea să se autofinanţeze prin ceea ce creştea şi vindea şi prin sponsorizări.

”A fost o trecere curată. Am şi acum statutul conceput atunci cu multă grijă, tocmai pentru ca Steaua să nu devină proprietatea cuiva, ci să rămână a sportivilor”

ADVERTISEMENT

Dumitrescu este de părere că Gigi Becali a pus mîna pe clubul Steaua printr-o manevră.

”La un moment dat, am plecat de la Steaua în anul 2000. Au început să lipsească sponsorii de la Steaua, nu vreau să merg mai departe şi să fac insinuări. A fost inventat Gigi Becali ca principal finanţator, în presă şi în discuţiile de televiziune, asta era titulatura, deşi nu avea nicio funcţie atunci. Împrumuta clubul, iar gir erau contractele jucătorilor. Nu am amănuntele afacerii din 2003, dar Steaua a devenit proprietatea cuiva printr-o manevră”, a afirmat Dan Dumitrescu.

În plus, fostul oficial al Stelei spune că Armata şi CSA Steaua nu pot revendica niciodată echipa care joacă în acest moment în Liga 1.

ADVERTISEMENT

”CSA Steaua şi MApN nu pot revendica niciodată această echipă. Nu ştiu pe ce bază o fac. În urma trecerii din 1998, CSA era reprezentată în Adunarea Generală şi în Consiliul de Administraţie prin anumiţi ofiţeri, inclusiv preşedintele CSA Steaua Bucureşti, Cristian Gaţu, care recunoaşte această trecere legală.

Ceea ce vreau eu pentru Steaua, ca om care a lucrat acolo, care a simpatizat echipa, este să devină o echipă curată. Vreau ca oamenii care reprezintă imaginea Stelei să fie lângă ea şi, odată cu venirea lor, să dispară derbedeismul de la Steaua”, a mai spus Dan Dumitrescu

ADVERTISEMENT