Sport

Becky Lynch este „The Man”! Irlandeza din WWE a devenit cel mai bine plătită luptătoare din lume

Becky Lynch (n.r. - Rebecca Quin) este unul dintre cele mai populare staruri din wrestling. Irlandeza a reușit să schimbe percepția oamenilor despre femeile din acest fenomen și se bucură de un succes teribil.
27.04.2022 | 08:48
Becky Lynch este The Man Irlandeza din WWE a devenit cel mai bine platita luptatoare din lume
Becky Lynch (35 de ani) este de șase ori campioană mondială în WWE. FOTO: Instagram Becky Lynch
ADVERTISEMENT

 

Becky Lynch (35 de ani) a reușit imposibilul în WWE, cea mai importantă companie de wrestling de pe planetă. Într-o lume care părea să aparțină în totalitate bărbaților, irlandeza a schimbat această percepție și a devenit un megastar, de aici și porecla „The Man”.

Becky Lynch este cea mai populară femeie din wrestling. Cum a revoluționat industria

Hulk Hogan, Ric Flair, The Undertaker, Dwayne „The Rock” Johnson, „Stone Cold” Steve Austin, John Cena sau Roman Reigns sunt, probabil, numele cele mai cunoscute care au popularizat wrestlingul la nivel global. Printre acești titani și-a făcut loc, recent, și o femeie: Becky Lynch. Născută în Limerick, Irlanda, luptătoarea a reușit să ocolească toate obstacolele pe care viața i le-a scos în cale și să își îndeplinească visul, acela de a fi superstar WWE.

ADVERTISEMENT

Becky nu este însă un superstar oarecare, ci o adevărată „comoară” a miliardarului Vince McMahon (76 de ani), patronul WWE. Deși în urmă cu câțiva ani abia își făcea loc pe card-ul evenimentelor importante, acum, irlandeza este o prezență constantă în main event-uri și a devenit o mașină de făcut bani pentru companie.

Fenomenul „The Man” a început să crească în popularitate odată cu vara lui 2018, când Becky Lynch a devenit principala favorită a fanilor, deși WWE încerca din răsputeri să o scoată la înaintare pe Charlotte, fiica celebrului Ric Flair. Așa a și început rivalitatea dintre cele două, care, cândva, erau prietene și care au oferit o serie de meciuri atât de spectaculoase încât i-ar face invidioși și pe mulți dintre bărbații care urcă în ringul de wrestling.

ADVERTISEMENT

După ce a deposedat-o pe Charlotte Flair de titlul feminin din SmackDown, Becky Lynch a intrat într-o rivalitate cu celebra luptătoare de UFC, Ronda Rousey (35 de ani), care tocmai făcuse tranziția de la artele marțiale mixte, la wrestling. Meciul dintre cele două trebuia să aibă loc la Survivor Series 2018, dar Becky s-a accidentat cu câteva săptămâni înainte și cele două n-au mai apucat să se înfrunte într-o luptă 1 vs. 1.

Paradoxal, momentul accidentării a reprezentat adevărata „explozie” a lui Becky Lynch. Fanii wrestlingului din întreaga lume au început să o îndrăgească și mai tare după ce au văzut-o făcând spectacol într-un episod Monday Night Raw, deși era cu fața tumefiată și plină de sânge. A fost seara în care s-a născut cu adevărat „The Man”, o seară pe care, într-un interviu ulterior, chiar Becky a caracterizat-o drept „o binecuvântare deghizată”.

ADVERTISEMENT

Victorie la WrestleMania, în primul main event cu femei din istorie

Deși meciul dintre Becky și Ronda n-a mai avut loc la Survivor Series 2018, fanii și-au dorit cu orice preț să vadă această luptă, mai mult decât orice altă înfruntare între bărbați. WWE le-a făcut pe plac oamenilor, dar nu în totalitate. „The Man” și „The Baddest Woman on the Planet” au urcat în același ring, în 2019, la WrestleMania 35, în primul main event cu femei din istorie, un main event din care a făcut parte și „The Queen” Charlotte Flair, lupta pentru cele două centuri mondiale ale companiei desfășurându-se astfel în trei.

Becky Lynch a ieșit învingătoare după ce a numărat-o până la trei pe Ronda Rousey și a cucerit titlurile feminine din Raw și SmackDown, autoproclamându-se astfel „Becky 2 Belts” (n.r- Becky 2 Centuri). Cei peste 80 de mii de spectatori prezenți pe MetLife Stadium, din New Jersey, au plecat satisfăcuți de la stadion datorită succesului obținut de irlandeză, dar lumea așteaptă și acum o care să aibă loc doar între Lynch și Rousey. Conform zvonurilor, așteptarea ar putea lua sfărșit, în 2023, la WrestleMania 39, eveniment programat pe 1-2 aprilie, la Hollywood.

ADVERTISEMENT

A devenit mamă și s-a întors mai puternică

După victoria istorică de la WrestleMania 35, Becky Lynch a mai reușit o performanță incredibilă. A reușit să păstreze titlul feminin din Raw timp de 398 de zile, record absolut, pe care a reușit să-l cedeze doar pentru că a rămas însărcinată. Irlandeza este măritată cu Seth Rollins (n.r. – Colby Lopez), și el superstar WWE, cei doi având o fiică pe nume Roux Lopez, în vârstă de un an și patru luni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Man (@beckylynchwwe)

Pauza de la wrestling a fost de bun augur pentru Lynch, care s-a întors, după 15 luni de absență, într-o formă fizică de invidiat. Irlandeza a revenit cu stil în WWE, la evenimentul SummerSlam 2021, când a învins-o în doar 26 de secunde pe Bianca Belair, care, la vremea respectivă, era campioană a brand-ului SmackDown. Tot Belair a deposedat-o pe Lycnh de titlul mondial, la WrestleMania 38, după alte opt luni de domnie ale lui „The Man”.

O accidentare i-a încheiat cariera timp de șase ani, iar acum e „Big Time Becks”

Pentru luptătoarea în vârstă de 35 de ani, drumul spre succes a fost presărat și de multe obstacole. Cel mai mare hop i-a ieșit în cale în septembrie 2006. La aceea vreme, Lynch lupta în federațiile independente din Europa și, în timpul unui meci din Germania, a suferit o accidentare gravă la cap, care i-a pus capăt carierei timp de șase ani.

Până să fie lăsată de medici să urce din nou în ring și să semneze primul ei contract cu WWE, Becky a încercat să îmbrățișeze alte meserii. A luat cursuri de actorie, în 2013 fiind chiar dublură în serialul „Viking”, și a fost animatoare la petreceri pentru copii, iar timp de doi ani și jumătate a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru compania aeriană irlandeză „Aer Lingus”.

La mai bine de un deceniu și jumătate de la acel accident, Becky Lynch este unul dintre cele mai populare superstaruri ale generației ei. Această popularitate s-a extins și în afara ringului de wrestling. Irlandeza este primul wrestler WWE care apare pe coperta „ESPN The Magazine”, dar și primul superstar feminin care apare pe coperta jocului video WWE 2K.

Becky Lynch și Roman Reigns, pe coperta WWE 2K20
Becky Lynch și Roman Reigns, pe coperta jocului video WWE 2K20. FOTO: playstation.com

Lynch este totodată luptătoarea care deține recordul de cele mai multe participări în main event la pay-per-view-uri într-un singur an. Trei la număr, în 2019. Tot în același an, „The Man” a devenit și prima femeie căreia revista ProWrestling Illustrated îi ofertă titlul de „cel mai popular wrestler al anului”.

Multipla campioană mondială a fost, de asemenea, prima și singura femeie din istorie care a fost lider în topul vânzărilor de merchandise ale companiei, o performanță cu care John Cena s-a mândri ani la rândul sau, în prezent, Roman Reigns.

Începând cu aprilie 2020, cu un salariu de 3,1 milioane de dolari, Becky a devenit, conform Forbes, al șaselea cel mai bine plătit superstar din WWE și cel mai bine plătită femeie de compania lui Vince McMahon. Anul acesta, revista „Glazia” a numit-o pe irlandeză una dintre cele mai importante femei care a schimbat industria din care face parte în secolul XXI.

A fost țelul meu să fiu în main event la WrestleMania. Doar la asta mă gândeam. Asta am spus că voi face în momentul în care m-am mutat în Statele Unite și am semnat cu NXT (n.r. – pepiniera WWE). O să țin capul de afiș la WrestleMania. Nu știam că voi fi prima femeie care face acest lucru, dar acesta a fost tot timpul planul meu – Becky Lynch

  • 5 milioane de dolari este averea estimată a lui Becky Lynch
  • 6 titluri mondiale are în palmares „The Man”
  • 2018 este anul în care irlandeza a interpretat rolul lui Maddy Hayes în filmul The Marine 6: Close Quarters
  • 3,1 milioane de dolari pe an este salariul lui Becky, cel mai mare al unei luptătoare de wrestling
ADVERTISEMENT