News

CRIMĂ ORIBILĂ ÎN ISRAEL. Beer Sheva, capitala deşertului Negov. La 40 de km de marea problemă a Israelului: fîşia Gaza

La 120 de kilometri sud de Tel-Aviv, oraşul Beer Sheva este supranumit „capitala deşertului Negev”....
19.10.2015 | 11:30
CRIMA ORIBILA IN ISRAEL Beer Sheva capitala desertului Negov La 40 de km de marea problema a Israelului fisia Gaza
ADVERTISEMENT

La 120 de kilometri sud de Tel-Aviv, oraşul Beer Sheva este supranumit „capitala deşertului Negev”.

Şi la numai 40 kilometri de eterna problemă a Israelului: fîşia Gaza, teritoriu locuit de arabi, „vatra” Palestinei istorice. Şi permanent conflictuale. De unde „plouă” cu bombe. De multe ori echipa a trebuit să se mute, temporar, şi să se antreneze la Tel-Aviv sau la Netanya. Din 2007 este singura echipă din Israel care are patron o femeie, Alona Barkat, cunoscută ca „Regina din Be’er Sheva” graţie afacerilor sale foarte profitabile din IT (a făcut „ucenicia” din 1996 pînă în 2005 în diferite posturi de conducere din Silicon Valley, SUA). Ovidiu Hoban este foarte apreciat, cel mai iubit „stranier” la Be’er Sheva.

ADVERTISEMENT

Be’er Sheva este cel mai mare oraş din deşertul Negev, în sudul Israelului. Este al şaptelea oraş al Israelului, după numărul de locuitori – 195,362 (2010), şi al doilea ca suprafaţă, după Ierusalim. Aria municipiului Be’er Seva este de 117,500 dunami, adică 117,5 km2.

Oraşul este aşezat în nordul Neghevului, la poalele Muntelui Hevron şi este denumit „capitala Neghevului”. Este sediul Universităţii Ben Gurion, al Spitalului universitar „Soroka”, are un teatru municipal şi o orchestră simfonică, numită „Sinfonietta Beer Şeva”, un tribunal districtual. Dintre atracţiile turistice ale localităţii se pot menţiona Muzeul şi un număr de clădiri din perioada otomană, tîrgul beduinilor , monumentul brigăzii Neghev creat de sculptorul Dani Karavan. Din noiembrie 2008 primarul oraşului este Ruvik Danilovich. Oraşul este membru în organizaţia israeliană de oraşe “independente” numită Forum 15.

ADVERTISEMENT