Video. Begu, învinsă în trei seturi de o dublă câştigătoare la Wimbledon

irina-camelia begu, wimbledon, invinsa, sankt petersburg, video

Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg, dotat cu premii în valoare totală de 799.000 de dolari.

Begu nu a rezistat în faţa dublei câştigătoare de la Wimbledon, Petra Kvitova, locul 29 WTA şi beneficiară a unui wild-card. Cehoaica s-a impus cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, după o oră şi 36 de minute.

Petra Kvitova a fructificat singura minge de break a primului set şi şi-a adjudecat manşa la 3. În setul secund, Begu a avut o revenire de senzaţie şi s-a impus cu 6-1 cu două break-uri. În decisiv, cehoaica a jucat perfect şi a câştigat cu 6-1.

Begu este la a treia înfrângere în faţa Kvitovei

Aceasta a fost a treia întâlnire directă dintre cele două jucătoare. Primele două meciuri au fost câştigate în 2015, tot de sportiva din Cehia, la Madrid (7-5, 6-3) şi la Roland Garros (6-3, 6-2). Anul trecut, Begu a pierut în primul tur la Sankt Petersburg.

Tot astăzi, în turul doi la Sankt Petersburg, Caroline Wozniacki a obţinut prima victorie din poziţia de lider a clasamentului WTA. Daneza a învins-o fără emoţii pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 235 WTA, scor 6-0, 6-1.