Begu în optimi la Charleston! Meci de foc contra campioanei en-titre!

Dragos Suciu   
in Sporturi
04/04/2018, 22:56
Begu în optimi la Charleston! Meci de foc contra campioanei en-titre!

Irina Begu şi-a confirmat statutul de cap de serie în disputa din turul al doilea al turneului WTA de la Charleston, acolo unde a întâlnit-o pe tânăra şi promiţătoarea reprezentantă a gazdelor, Claire Liu, venită din calificări şi fost lider mondial în ierarhia Junioarelor.

După o victorie obţinută în turul precedent contra unei alte jucătoare aflate sub locul 150 WTA, Georgina Garcia Perez, Irina Begu şi-a continuat parcursul perfect la Charleston, fără a ceda set şi contra câştigătoarei Wimbledon 2017 în proba Junioarelor. Claire Liu reuşise să depăşească două tururi de calificări şi să o învingă surprinzător pe Magda Linette în turul precedent, însă tenisul practicat de Begu a fost la un nivel prea înalt pentru micuţa Liu.

Irina Begu contra Daria Kasatkina, reeditarea sfertului din 2017!

După ce a reuşit să treacă în avantaj cu două break-uri în primul set, Irina a slăbit puţin ritmul, Liu apropiindu-se la un singur game, 5-4. Părea să continue momentul slab al Irinei, americanca având chiar două şanse de a egala la 5, însă graţie unor servicii foarte bune, Irina a reuşit să îşi adjudece setul 1. În setul secund, greşeala nu a mai fost repetată de jucătoarea noastră ce a păstrat avantajul celor două break-uri şi a fost ameninţătoare în toate game-urile jucate la retur, 6-2 fiind un scor firesc.

Pe fondul unui joc de tatonare, Irina a ştiut când să preia iniţiativa, reuşind să fructifice astfel experienţa net superioară. Jocul de uzură va exista probabil şi în faţa următoarei adversare, însă într-un tempo total diferit. Daria Kasatkina, jucătoare aflată pe val în ultima perioadă şi campioană en-titre la Charleston va fi următoarea adversară pentru Begu. Cele două s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului jucat pe zgură verde în 2017, rusoaica având câştig de cauză destul de clar, scor 6-4, 6-1.

 

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×