Sport

Begu, revenire şi victorie de senzaţie cu Makarova. “Îmi propun un sfert de finală”

Irina-Camelia Begu şi-a stabilit obiectivul după ce a reuşit o victorie de senzaţie în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova, în primul tur la Australian Open.
15.01.2018 | 08:56
Begu revenire si victorie de senzatie cu Makarova Imi propun un sfert de finala

UPDATE: În următorul tur o va avea ca adversară pe croata Petra Martic, o adversară, după clasament, inferioară rusoaicei Makarova.


Românca a trecut cu scorul de 3-6, 6-4, 8-6 într-un meci de peste trei ore de Makarova, după ce a fost foarte aproape de eliminare. Rusoaica a câştigat primul set, a condus în cel de-al doilea cu 4-0, iar în decisiv a avut 4-1 şi 5-2, dar Begu a avut reveniri spectaculoase.

”Nu s-a legat de la început, însă am crezut în şansa mea. Până la urmă, a contat că nu am renunţat niciun moment. M-am antrenat foarte bine în intersezon, dar şi săptămâna asta aici. Cred că de când a început sezonul mă simt foarte bine pe teren şi asta contează. Pregătirea a fost mult mai bună, am avut multe ore pe teren. Şi pregătirea fizică a fost diferită”, a spus Begu după meciul cu Makarova, informează site-ul treizecizero.ro.

Begu este mulţumită că nu a cedat în faţa unei jucătoare experimentate

”Am început turneul de la Shenzhen cu încredere, simţeam mingea indiferent dacă pierdeam sau nu. Eram mereu mulţumită de cum eram pe teren. Am fost mult mai relaxată, mă gândesc la fiecare punct şi nu la victoria în sine. Modul de a vedea lucrurile cred că mă ajută acum. Eu sper să continui pe acest drum. E un drum lung, dar sunt foarte mulţumită de cum m-am pregătit, de cum văd lucrurile şi de cum mă simt pe teren”, a menţionat Begu.

Irina Begu crede că a făcut nun mecu bun cu Makarova, deşi a fost aproape de eşec: ”Puteam, bineînţeles, să pierd acest meci, a fost set şi 4-0 pentru ea, dar eu am crezut că pot să întorc acest meci. Chiar dacă m-a condus, începând cu setul al doilea am simţit că eram acolo. Am jucat mult mai bine, însă nu se lega. Dar am început să fiu mai agresivă, să încerc să conduc eu jocul, să nu o las pe ea, să alternez un pic, să iau mingea mai repede, să am variaţie în joc. Abia de la 4-0 am început să câştig game-uri, după care eu zic că am făcut un meci foarte bun, am dat tot ce am putut şi mă bucur foarte mult că am putut să câştig”.

Begu este mulţumită de faptul că nu a cedat: ”Game-ul acela de la 6-6 în decisiv mi s-a părut că a durat o veşnicie. A durat 10-15 minute. Simţeam că acela este momentul. A fost un game extraordinar de lung, cu multe raliuri. A jucat şi ea foarte bine, nu a renunţat. Putea să şi câştige game-ul acela, dar şi următorul m-aş fi dus acolo şi aş fi luptat la fel. Am tras să pun cât mai multe mingi în teren, dar în acelaşi timp să fiu şi mai agresivă. Ea a fost în Top 10, are multă experienţă, ştie să joace momentele astea şi până la urmă faptul că n-am cedat asta a fost cel mai important. Mă bucur că mi-am luat momentul”.

Begu şi-a adus aminte de o altă victorie mare reuşită la Roland Garros

”Îmi doresc să intru în primele 20 de jucătoare, să mă calific la Zhuhai, Mastersul acela mic. Şi îmi doresc foarte mult să fac un sfert de finală la un Grand Slam. De când am plecat de acasă, eu am încredere. Să sperăm că totul va ieşi bine. Dacă nu… eu voi munci în continuare”, a declarat Irina Begu după calificarea în turul secund la Australian Open.

Victoria în faţa Makarovei i-a adus aminte lui Begu de un alt succes memorabil în faţa americancei CoCo Vandeweghe la Roland Garros: ”După meciul ăsta, mi-am adus aminte de victoria de la Roland Garros cu CoCo Vandeweghe, când a fost 8-6 sau 9-7 în decisiv (n.r. – 10-8 pentru Irina). Într-adevăr nu a fost atât de dramatic cum a fost azi, dar mi-am adus aminte de meciul ăla. Acesta a fost primul lucru care mi-a trecut prin cap: dacă lupţi, orice se poate întâmpla”.

Irina-Camelia Begu, locul 40 WTA, a reuşit un meci mare în faţa rusoaicei Ektaerina Makarova, cap de serie numărul 31 şi locul 33 WTA, şi s-a impus la finalul unui maraton de peste trei ore, cu scorul de 3-6, 6-4, 8-6.