Sport

Reacţii dure după întreruperea meciului Belenenses – Benfica 0-7! Fotbaliștii gazdelor au varianta Omicron a coronavirusului

Un fapt fără precedent s-a petrecut în liga portugheză de fotbal, sâmbătă seară, în etapa a 12-a. Belenenses nu a putut alinia o echipă completă la meciul cu Benfica Lisabona.
29.11.2021 | 15:00
Reactii dure dupa intreruperea meciului Belenenses  Benfica 07 Fotbalistii gazdelor au varianta Omicron a coronavirusului
ADVERTISEMENT
29-11-2021
13:00

Fotbaliștii lui Belenenses sunt infectați cu noua tulpină COVID-19

„Autorităţile sanitare din Portugalia au detectat 13 cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, Omicron, în rândul jucătorilor şi membrilor staff-ului echipei Belenenses, după cel unul dintre fotbalişti s-a întors recent din Africa de Sud”, informează Reuters.

Noua tulpină a coronavirusului, Omicron, a fost depistată după ce s-a terminat meciul dintre Belenenses și Benfica, pierdut de oaspeți cu 0-7, deoarece n-a mai avut suficienți fotbaliști la dispoziție din cauza focarului apărut în cadrul grupului.

„Suntem cu toţii izolaţi, cu excepţia echipei de tineret care nu a jucat sâmbătă. În total, 44 de persoane sunt în izolare la domiciliile lor. Doi sau trei jucători şi doi sau trei membri ai staff-ului au simptome, dar nimic prea grav, restul sunt asimptomatici. Toată lumea aşteaptă repetarea testelor, de îndată ce autorităţile sanitare vor permite acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al clubului.

Focarul de Covid-19 izbucnit în vestiarul celor de la Belenenses a făcut ca echipa să fie incompletă. Regulamentele ligii profesioniste portugheze nu au fost prea indulgente, așa că meciul s-a jucat, chiar și în aceste condiții.

Antrenorul celor de la Belenenses a început cu doi portari în prima garnitură, tocmai pentru că lipsa cronică de efectiv l-a obligat să recurgă la aceste soluții de avarie.

ADVERTISEMENT

Reacții dure din toate părțile după Belenenses – Benfica 0-7

Opinia publică nu a rămas insensibilă după cele petrecute pe terenul lui Belenenses. Ziarul portughez Record a titrat: ”Zi neagră pentru fotbalul portughez”.

Contul oficial de Facebook al celor de la Belenenses s-a mărginit la un singur cuvânt, cu tentă cinică: ”Bravo”.

ADVERTISEMENT

Sindicatul jucătorilor portughezi a anunțat că va demara o anchetă în acest caz și că va raporta autorităților cele petrecute, în vreme ce președintele de la Belenenses, Rui Pedro Soares a declarat: ”Păcat pentru toată lumea, mai puțin pentru cei nouă din teren”.

Fostul atacant al Benficăi, Rui Costa, a spus că ”Benfica a respectat regulamentele și s-a prezentat la joc”. 

ADVERTISEMENT

Alte nume mari din fotbalul portughez, printre care fostul jucător al Benficăi, Bernardo Silva, actualmente la Manchester City, au luat poziții publice față de acest caz, întrebându-se de ce a fost permisă începerea partidei.

Sunt și cluburi portugheze precum Sporting Lisabona sau Braga care au publicat comunicate oficiale în care dezavuează decizia de a se permite jucarea meciului Belenenses – Benfica.

ADVERTISEMENT

În România un astfel de meci nu s-ar fi disputat, deoarece reglementările Ligii Profesioniste de Fotbal prevăd că un joc nu poate începe dacă o echipă nu are valizi 13 jucători, dintre care minimum un portar. Astfel, recent, meciul Farul Constanța – FCSB a fost amânat, deoarece roș-albaștrii aveau numai 12 fotbaliști neinfectați.

Benfica este lider în Portugalia, cu 31 de puncte, urmărită de marile rivale FC Porto, 29 de puncte și Sporting Lisabona, 25 de puncte. Belenenses ocupă locul 16, antepenultimul, cu 8 puncte.

După frântura de meci de la Belenenses, uruguayanul Nunez, hattrick în 48 de minute, a urcat pe locul secund în clasamentul golgeterilor. Colegul său din linia de atac, Seferovic, a reușit și el o dublă.

Meci întrerupt în minutul 48

În poarta celor de la Belenenses a fost trimis goalkeeper-ul titular, Alvaro Ramalho. Rezerva sa, Joao Monteiro, a fost titularizat pe un post de jucător de câmp.

În teren au mai fost trimiși Diogo Calila, Kau, Andre Lopes, Antonio Montez și Henrique Ribeiro Pires, toți fundași, la care s-au mai adăugat doi mijlocași, Boni și Rafael Santos.

Așadar niciun atacant de meserie în efectivul decimat de virus al celor de la Belenenses. Mai mult, în primul minut al meciului, fundașul Kau a marcat un autogol, ajutând astfel benfica Lisabona, chit că nu avea nevoie, să câștige acest meci.

La pauza dintre reprize tabela de marcaj indica deja un neverosimil 7-0 în favoarea celor de la Benfica Lisabona.

Partida s-a întrerupt în minutul 48. În semn de protest, cei de la Belenenses au descompletat echipa în mod intenționat. Doi dintre jucători s-au declarat accidentați în prima repriză, iar un al treilea s-a întins efectiv pe gazon în minutul 48, informându-l pe arbitru că nu mai poate continua.

Astfel, Belenenses a rămas în 6 jucători, sub limita minimă prevăzută de regulamente, iar brigada de arbitri a oprit jocul, menționând în raportul oficial cele petrecute.

ADVERTISEMENT
Tags: