Fotbal international

Belgia – Anglia, statistica meciurilor directe! Avantaj uriaș pentru britanici. Video

13.07.2018 | 10:25
Belgia  Anglia statistica meciurilor directe Avantaj urias pentru britanici Video

Echipele naționale ale Belgiei și Angliei se vor întâlni sâmbătă, de la ora 17:00, în finala mică a Campionatului Mondial, iar statistica meciurilor directe este net în favoarea britanicilor. Cu toate acestea, ”dracii roșii” se află într-un uriaș progres în ultima perioadă și i-au învins pe elevii lui Gareth Southgate chiar în faza grupelor de la turneul final din Rusia.

Anglia are un avantaj uriaș în meciurile directe cu Belgia, înaintea partidei din finala mică a CM 2018
Anglia are un avantaj uriaș în meciurile directe cu Belgia, înaintea partidei din finala mică a CM 2018

Belgia și Anglia s-au întâlnit de 22 ori, iar britanicii au câștigat de 15 ori, de patru ori au încheiat la egalitate și au pierdut doar trei meciuri, dintre care unul la loviturile de departajare în cadrul unui turneu amical desfășurat în Maroc, înaintea Campionatului Mondial din 1998.

Statistica meciurilor directe: Anglia are o medie de peste 3 goluri pe meci cu Belgia

Înaintea întâlnirii din finala mică de la CM 2018, Anglia are un avantaj uriaș în fața Belgiei prin prisma statisticilor din partidele directe, având o medie de peste 3 goluri pe meci. Istoria întâlnirilor dintre cele două formații a început la 21 mai 1921, atunci când englezii au câștigat meciul amical disputat la Bruxelles cu scorul de 2-0.

Până în 1952 a urmat o serie de încă 12 partide de verificare între cele două echipe, iar englezii și-au dovedit superioritatea în majoritatea dintre ele. Belgienii au obținut prima lor victorie în 1936, scor 3-2 la Bruxelles, după ce în 1923, la Antwerp, încheiaseră primul lor meci împotriva Angliei fără înfrângere, scor 2-2. Tot în această perioadă, la 11 mai 1927, englezii au reușit cea mai categorică victorie în fața belgienilor, scor 9-1 la Bruxelles.

Prima partidă oficială dintre cele două formații a avut loc la Basel, în faza grupelor turneului final al Campionatului Mondial din 1954. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 4-4, și a însemnat singurul punct făcut de Belgia la acea ediție la care Anglia a fost eliminată de Uruguay în sferturile de finală. După alte două meciuri amicale, Anglia și Belgia s-au regăsit ca adversare într-o partidă oficială la Campionatul European din 1980. Scorul a fost egal 1-1, după golurile marcate de Ray Wilkins și Jan Ceulemans, iar belgienii au câștigat grupa și au ajuns direct în finala pierdută în fața Germaniei de Vest, în timp ce englezii au terminat grupa pe locul 3.

După 10 ani, Anglia și Belgia s-au întâlnit într-un meci epic din optimile de finală ale Campionatului Mondial din 1990. Cu o echipă despre care s-a spus că este cea mai bună de la cea care a câștigat titlul mondial în 1966, britanicii s-au impus după prelungiri cu 1-0 printr-un gol splendid marcat de Davis Platt în minutul 119. Până la actuala ediție de Campionat Mondial, cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori în partide amicale, englezii impunându-se de două ori.

Partida Belgia – Anglia se anunța una dintre cele mai interesante în faza grupelor de la turneul final din Rusia, deși se disputa în ultima etapă. Cele două echipe au ajuns la meciul direct cu câte două victorii și cu siguranța locului din optimile de finală. Mai rămânea de decis doar ordinea în care se vor califica. Speculațiile au început să apară în momentul în care s-a observat că formația de pe locul secund din grupa H ar avea teoretic un traseu mai ușor până în finală. Cei doi antrenori au folosit foarte mulți jucători care nu au prins minute în primele două meciuri și parcă nimeni nu dortea să câștige. În cele din urmă, o execuție minunată a lui Adnan Januzaj i-a dus pe belgieni pe primul loc și pe partea de tablou mai dificilă.

Echipele naționale ale Belgiei și Angliei se vor întâlni în finala mică a Campionatului Mondial din Rusia. Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg. Pentru acest meci, cei doi tehnicieni, Roberto Martinez la belgieni și Gareth Southgate la englezi, nu se confruntă cu probleme de lot.

Tags: