Sport

Belgia are Hazard de partea ei. Thorgan, omul meciului împotriva Portugaliei

Thorgan Hazard a fost eroul Belgiei în optimea de finală contra Portugaliei. Golul său a calificat echipa în sferturi.
28.06.2021 | 00:52
Belgia are Hazard de partea ei Thorgan omul meciului impotriva Portugaliei

Thorgan, fratele mai mic al lui Eden Hazard, a reuşit să ia primplanul la acest Campionat European, deşi este mai slab cotat decât jucătorul lui Real Madrid.

El a dat semnalul revenirii în meciul contra Danemarcei în grupă, marcând pentru 1-1. A lipsit cu Finlanda, menajat, dar a revenit în optimile Euro 2020, cu Portugalia, şi a înscris golul decisiv, golul de 1-0 şi calificare în sferturi.

Şi-a eclipsat fratele mai mare şi mai valoros şi a primit premiul de „Jucătorul meciului“ contra lusitanilor. Thorgan Hazard este primul belgian care marchează în două apariţii consecutive la un Campionat European.

În ultimul an şi jumătate, evoluţiile sale la naţională au fost peste cele ale fratelui său. De altfel, Eden a înscris ultima dată într-un 4-1 cu Rusia pe 16 noiembrie 2019, o dublă. Thorgan a dat şi el un gol atunci.

Însă, spre deosebire de starul lui Real Madrid, fratele mai mic a mai punctat de alte 4 ori de atunci, ultimele două reuşite venind la Euro 2020.

Iar ultima, cea din meciul cu Portugalia, a fost decisivă şi spectaculoasă. Un şut năprasnic din afara careului. Presa belgiană e la picioarele lui Thorgan.

„Un fulger. O rachetă balistică. O bombă. Un gol incredibil al lui Thorgan Hazard“, au titrat cei de la sporza.be, în timp ce walfoot.be a scris „Şutul ronaldesc al lui Thorgan Hazard îi lansează pe ‘diavoli’“.

Modest, Thorgan a declarat la finalul partidei că premiul pentru cel mai bun jucător ar fi trebuit să îl primească… fratele lui. „Pentru mine, Eden este omul meciului. Eden a dat totul în această seară şi sperăm că e bine, dar acest joc a fost mult influenţat de arbitru. Eu, personal, am numărat trei faulturi neacordate numai lui Eden“.

Eden Hazard a părăsit terenul în minutul 87, acuzând dureri la picior. Ar fi o pierdere grea pentru Belgia, mai ales că De Bruyne a ieşit şi el accidentat în meciul cu Portugalia.

  • 27 de milioane de euro este cota lui Thorgan Hazard
  • 38 de selecţii şi 8 goluri are Thorgan
  • 40 de milioane este cota lui Eden Hazard
  • 111 selecţii şi 32 de goluri are Eden