Fotbal international

Belgia – Canada 1-0, în Grupa F la Campionatul Mondial 2022. „Diavolii roșii”, salvați de Curtois. Primele reacții

Belgia a învins chinuit Canada cu 1-0 în prima etapă a Grupei F de la Campionatul Mondial și trebuie să îi mulțumească lui Curtois, care a salvat-o de la un rezultat negativ.
23.11.2022 | 23:50
Belgia  Canada 10 in Grupa F la Campionatul Mondial 2022 Diavolii rosii salvati de Curtois Primele reactii
Curtois a apărat un penalty în prima repriză, la scorul de 0-0
ADVERTISEMENT
23-11-2022
22:39

Kevin de Bruyne, uimit că a fost desemnat „omul meciului” Belgia - Canada

Belgia a învins greu Canada în primul meci de la Mondialul din Qatar, iar omul meciului a fost desemnat Kevin de Bruyne. Surprinzător, deoarece mijlocașul „diavolilor” nu prea a ieșit în evidență, în comparație cu portarul Curtois, care a scos mai multe mingi grele, printre care și un penalty, sau cu Batshuayi, care a marcat unicul gol din pasa lui Alderweireld.

Chiar și Kevin de Bruyne s-a arătat mirat de alegerea FIFA: „Nu am jucat suficient de bine. Nu știu de ce am primit trofeul ăsta, pentru omul meciului, poate datorită numelui meu.

Felicitări Canadei. Nu am reușit să facem față pressing-ului lor, nu am jucat deloc bine, aici mă includ și pe mine, însă am reușit să găsim calea către victorie”, a declarat mijlocașul belgian la conferința de presă de după partidă.

23-11-2022
22:03

Thibaut Curtois e îngrijorat după victoria la limită obținută de Belgia contra Canadei

Thibaut Curtois a fost eroul Belgiei în victoria cu 1-0 contra Canadei. El a apărat un penalty, dar a mai avut și alte câteva intervenții salutare, grație cărora „diavolii” au obținut cele trei puncte. Bucuros pentru succes, portarul belgian s-a arătat însă îngrijorat de prestatției echipei sale, fiind convins că nu se poate ajunge departe cu un astfel de joc.

„Sunt foarte fericit că am obținut cele trei puncte, dar chiar trebuie să jucăm mai bine, altfel va fi foarte dificil. Când vezi o echipă precum Spania jucând așa… acesta este nivelul la care trebuie să ajungi dacă vrei să ajungi departe.

Canadienii erau mult mai determinați și primii la minge, în timp ce noi eram mereu la doi-trei metri de om. Dacă vrem să ajungem departe, chiar trebuie să fim mai buni. Atâta timp cât vom continuăm să câștigăm cu 1-0 fără un joc bun, este ok, dar știm că trebuie să facem mai mult”, a declarat Thibaut Courtois la finalul partidei contra Canadei.

23-11-2022
20:08

FINAL: Belgia - Canada 1-0 (Batshuayi 44)

FINAL: Belgia este primul lider al Grupei F de la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a învins Canada în prima etapă cu scorul de 1-0. Văzuți printre favoriți la acest turneu final, „diavolii roșii” au trecut prin mari emoții pentru obținerea celor trei puncte, fiind salvați de la un rezultat rușinos de portarul Thibaut Curtois. Acesta a apărat un penalty în debutul primei reprize, la scorul de 0-0, dar a mai avut și alte intervenții salvatoare, care au păstrat poarta intactă.

grupa f
Clasament Grupa F

Min. 90: De la margine s-au arătat 5 minute de prelungire.

Min. 85: Dendoncker trimite cu capul peste poarta lui Borjan.

Min. 80: Curtois reține lovitura de cap alui Larin.

Min. 67: Laryea șutează din afara careului, darmingea nu nimerește spațiul porții.

Min. 46: A început repriza secundă a meciului Belgia – Canada. „Dracii roșii” au un avantaj minim, după golul marcat de Batshuayi în finalul primei părți.

23-11-2022
20:05

Canadianul Hutchinson scrie istorie la Mondiale

Titular în meciul cu Belgia și căpitan al naționalei țării sale, canadianul Atiba Hutchinson scrie istorie în Qatar. În vârstă de 39 de ani și 288 de zile, el a devenit al doilea cel mai bătrân jucător de câmp care evolează într-un meci la un turne final de Campionat Mondial.

hutchinson
Atiba Hutchinson

Recordul este deținut de camerunezul Roger Milla, care a jucat la Mondialul din SUA 1994 pe când avea 42 de ani și 39 de zile.

23-11-2022
18:59

Belgienii conduc la pauză, deși au fost dominați total în prima repriză

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+6: S-a terminat prima repriză. Belgia conduce cu 1-0, contrar cursului jocului.

Min. 45+2: Buchanan reia incredibil peste poartă din 3-4 metri, după o centrare de pe partea dreaptă.

Min. 44: GOOOL Belgia! Alderweireld îl deschide perfect pe Batshuayi, acesta pătrunde în careu cu un adversar în spate și încrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 31: Davies scapă de un adversar, însă preferă să șuteze în locul unei pase către un coechipier mai bine plasat, iar mingea este respinsă de belgieni.

Min. 30: Johnson șutează violent din interiorul careului, Curtois respinge in extremis.

Min. 23: Șutul lui Batshuayi este respins de un adversar în corner.

Min. 10: Alphonso Davies execută slab lovitura de pedeapsă și Curtois reușește să respingă.

penalty davies
Penalty-ul ratat de Davies

Min. 8: Șutul lui Buchanan îl lovește în mână pe Carrasco, însă arbitrul nu acordă nimic. Atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor și acordă apoi lovitură de pedeapsă.

Min. 1: Borjan reține fără prea mari emoții șutul de la distanță al lui Batshuayi.

Min. 1: A început partida Belgia – Canada, contând pentru prima etapă a Grupei F de la Campionatul Mondial din Qatar.

23-11-2022
18:09

Echipele de start la Belgia - Canada

Belgia: Courtois (Real Madrid) – Dedoncker (Aston Villa), Alderweireld (Royal Antwerp), Vertonghen (Anderlecht) – Castagne (Leicester City), De Bruyne (Manchester City), Witsel (Atletico Madrid), Carrasco (Atletico Madrid) – Tielemans (Leicester City), Batshuayi (Fenerbahce), E. Hazard (Real Madrid). Rezerve: Casteels, Mignolet – Debast, De Ketelaere, Doku, Faes, T. Hazard, Mertens, Meunier, A. Onana, Openda, Theate, Trossard, Vanaken. Selecţioner: Roberto Martínez

Canada: Borjan (Steaua Roşie Belgrad) – Johnston (CF Montreal), Vitoria (Chaves), Miller (CF Montreal) – Hoilett (Reading), Hutchinson (Beşiktaş), Eustaquio (FC Porto), Laryea (Toronto FC) – Buchanan (Club Brugge), David (Lille), Davies (Bayern Munchen). Rezerve: Pantemis, St. Clair – Adekugbe, Cavallini, Cornelius, Fraser, Kaye, Kone, Larin, Millar, Osorio, Piette, Ugbo, Waterman, Wotherspoon. Selecţioner: John Herdman

Meciul Belgia – Canada  are loc miercuri, 23 noiembrie, cu începere de la ora 21:00 în prima etapă din cadrul Grupei F la turneul final al CM din Qatar. Este a doua partidă din etapa 1 a acestei grupe, una în care valoarea lotului belgian pune naționala condusă de Roberto Martinez în postura unei favorite destul de clare.

Belgia – Canada, al doilea meci din Grupa F la Campionatul Mondial 2022

Belgia a câștigat bronzul la ultima ediție a Campionatului Mondial, în 2018, în Rusia, dar generația teribilă care a impresionat prin fotbalul ofensiv, extrem de spectaculos, se cam află acum la capăt de drum, cu greu mai putând avea contribuții semnificative peste patru ani. De aceea trebuie să forțeze acum pentru un rezultat și mai bun, dar absența puternicului atacant Romelu Lukaku ar putea cântări foarte mult în sens negativ.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul

Confruntarea Belgia – Canada se desfășoară miercuri, 23 noiembrie, de la ora 21:00, pe stadionul “Ahmad bin Ali” din orașul Al Rayyan, în etapa 1 din Grupa F la turneul final al CM din Qatar. Aici a avut loc deja un alt meci, luni, 21 noiembrie, partida dintre SUA și Țara Galilor, încheiată 1-1 în grupa B.

Acesta este noul stadion din Al Rayyan, pentru că este reconstruit pe locul celui vechi, numele venind de la fostul emir al Qatarului din perioada anilor 1960-72. Vechea arenă avea 23.000 de locuri, dar stadionul nou ajunge la 40.000 de locuri, după turneul final urmând a se reduce la jumătate.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Belgia – Canada se joacă miercuri, 23 noiembrie, și va fi televizată în direct și în exclusivitate pe postul național TVR 1. O mai puteți viziona alegând opțiunea de a intra pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Miercuri, 23 noiembrie, în localitatea Al Rayyan, care nu se află la mare depărtare de capitala Doha, mai precis 20 de kilometri, va fi o vreme frumoasă, permanent senin și o căldură deloc sufocantă la o maximă de 28 de grade. La ora jocului temperatura va scădea până la 24 de grade, dar la nivelul solului va fi de 19 grade, grație sistemelor de aer condiționat.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Belgia – Canada, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Meciul Belgia – Canada este privit ca unul cu potențial ridicat de goluri, ceea de sporește interesul pentru pariori. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Belgia şi Canada.

Ce absenți au Belgia şi Canada

Roberto Martinez, cel care este aspru criticat de foștii internaționali belgieni și de o parte a presei pentru faptul că insistă cu un sistem de trei fundași în apărare, deși se vede că acest lucru nu funcționează, are un singur jucător important out de la acest meci și multă lume spune că de la tot Mondialul, atacantul lui Inter, puternicul Romelu Lukaku.

ADVERTISEMENT

John Herdman, selecționerul Canadei, nu îl va avea la dospoziție cel puțin în primul meci pe jucătorul lui Bayern Munchen, Alphonso Davies, jucător important în angrenajul naţionalei. Canada are o generație foarte interesantă, iar jocul ei nu este unul bazat pe forță, ci pe relații foarte bine stabilite, cu acțiuni în mare viteză și cu un grad destul de bun de tehnicitate, deci nu va fi un sparring-partner.

Arbitrul meciului Belgia – Canada a făcut insolație pe teren  la Cupa Africii în 2021

Partida Belgia – Canada, din Grupa F a turneului final al CM din Qatar, va fi arbitrată de zambianul Janny Sikazwe, 43 de ani, un arbitru cu mare experiență, trei turnee finale de Cupa Africii și două meciuri la CM 2018, dar care la Cupa Africii, în 12 ianuarie 2022, a fluierat de două ori înainte de termen finalul partidei dintre Mali și Tunisia, după care a rechemat echipele pe teren pentru a mai juca trei minute, dar tunisienii au refuzat. S-a descoperit că acest episod s-a petrecut deoarece Sikazwe suferise o insolație în timpul meciului.

Dacă Belgia nu va reuși să repete măcar clasarea de la ultimul Mondial, în Rusia, adică să joace semifinale, antrenorul Roberto Martinez s-ar afla la final de aventură pe banca “dracilor roșii”, acolo unde se află din 2016. Spaniolul a prins turneul final al CM din Rusia, cu medalia de bronz, și turneul final al EURO 2020.

Cote la pariuri

Pentru casele de pariuri, Belgia este favorită indiscutabil, la cota de 1,55, în timp ce Canada a primit cota de 5,75 pentru a produce un rezultat nescontat. Pentru varianta șansă dublă X2 cota este foarte bună, 2,50, dar pentru o reușită a canadienilor scade până la 1,65, semn că se așteaptă un meci ofensiv, în care pot marca și canadienii.

Nu avem decât un precedent, și anume o victorie la pas a Belgiei în 1989. Canada a apărut în fotbal în mod vizibil doar de câțiva ani încoace, nejucând nici un rol în campaniile de calificare din zona Americii de Nord și Centrale. Cel mai valoros jucător de câmp al belgienilor, Kevin de Bruyne, spunea că la acest nivel de turneu final de CM este o eroare fatală să desconsideri orice adversar.


  • 1,67 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Belgia – Canada. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT