Sport

Belgia e favorită să termine în fața Olandei la Euro 2020! Ce dezavantaj au „dracii roșii”

Țări vecine, Belgia și Olanda au o rivalitate istorică în ceea ce privește fotbalul, iar duelul va fi dus mai departe și la Euro 2020.
19.06.2021 | 11:45
Belgia e favorita sa termine in fata Olandei la Euro 2020 Ce dezavantaj au dracii rosii
ADVERTISEMENT

Trupa spaniolului Roberto Martinez este văzută ca fiind una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului, deși „dracii roșii” nu au niciun titlu major în palmares.

De partea cealaltă, „portocala mecanică” pare să fi ieșit din conul de umbră al ultimilor ani și se anunță o candidată serioasă măcar pentru semifinalele turneului final.

ADVERTISEMENT

Euro 2020 văzut prin prisma rivalității dintre Belgia și Olanda

Cu o generație de mare clasă, din care se remarcă Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois sau Dries Mertens, Belgia pare favorită să încheie Euro 2020 în fața Olandei.

Într-un duel direct pentru o poziție mai bună în clasamentul final de la Euro 2020, Belgia are o cotă la Unibet de 1,67, în timp ce formația pregătită de Frank de Boer e cotată la 2,10, ceea ce arată că olandezii nu sunt încă la nivelul la care au ajuns vecinii lor.

ADVERTISEMENT

Deși par o echipă mai închegată, belgienii au dezavantajul de a nu fi ajuns niciodată în istorie să pună mâna pe vreun trofeu important, jucând doar o finală de Euro în 1960. De partea cealaltă, batavii se pot mândri cu titlul european cucerit în 1988 pe vremea celebrei triplete Gullit-Van Basten-Rijkaard, dar și cu trei finale pierdute la Mondiale.

Start lansat pentru ambele formații

Ambele formații au început cu dreptul drumul la Euro 2020, și-au arătat forța ofensivă și practic și-au depus candidatura pentru un loc cât mai sus la finalul competiției.

ADVERTISEMENT

Deși lipsită de omul-orchestră Kevin De Bruyne, nerefăcut complet după accidentarea din finala Champions League, Belgia s-a distrat cu Rusia la Sankt Petersburg și i-a administrat un sec 3-0. În meciul doi, deși Danemarca i-a condus la pauză, intrarea lui De Bruyne a schimbat tot jocul și belgienii s-au impus cu 2-1.

În poate cel mai spectaculos joc din primele zile ale turneului final, Olanda s-a impus la Amsterdam în fața Ucrainei, scor 3-2. Elevii lui De Boer au condus cu 2-0, s-au văzut egalați în doar 4 minute și doar inspirația tânărului fundaș Denzel Dumfries a făcut ca surpriza să nu se înregistreze. În partida a doua, batavii nu au avut nicio problemă în fața Austriei de care a trecut cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Belgia, traseu mai dificil

Olanda și-a asigurat locul 1 în Grupa C, iar în cazul în care și Belgia va face acest lucru în Grupa B, ceea ce este foarte probabil, o vor lua pe drumuri separate și nu se vor putea întâlni decât în finala Euro 2020. Altfel, pe orice poziții ar încheia în grupe, cele două nu vor putea fi adversare în optimile de finală.

Deși este echipa mai bine cotată, Belgia are și un mare dezavantaj în fața Olandei. Presupunând că vor termina pe locul 1, „dracii roșii” vor avea un traseu cu mult mai greu decât ”frații” olandezi.

Astfel, belgienii ar urma să joace în optimi cu una dintre ocupantele locului 3 din grupele A, D, E sau F, iar în sferturi ar trebui să dea de câștigătoarea Grupei A, care după toate probabilitățile va fi Italia. În schimb, Olanda va începe eliminatoriile cu locul 3 din D, E sau F, pentru ca apoi să întâlnească învingătoarea dintre locurile 2 din grupele A și B.


  • (P) 1,67 este cota UNIBET ca Belgia să aibă o clasare mai bună decât Olanda la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: