News

Belgia experimentează o nouă schemă de relaxare a restricțiilor. Ce este ”bula corona”

10.05.2020 | 21:29
Belgia experimenteaza o noua schema de relaxare a restrictiilor Ce este bula corona
ADVERTISEMENT

Una dintre țările afectate de pandemia de coronavirus urmează să experimenteze începând de duminică, 10 mai, o nouă schemă pentru ameliorarea restricțiilor și distanțării sociale. „Bula corona”, așa cum a fost numit experimentul, va fi pus în aplicare în Belgia.

„Bula corona”, pusă în practică în Belgia. Ce înseamnă asta

Un articol publicat de The Guardian arată că Belgia va experimenta „bula corona” care le va permite locuitorilor să se vadă cu persoanele apropiate sau rudele. Acest experiment își dorește să amelioreze restricțiile impuse de pandemie, cât și distanțarea socială care ne ține în locuințe.

ADVERTISEMENT

„Separarea fizică de cei dragi a devenit de nesuportat în unele cazuri”, a declarat ministrul belgian, Sophie Wilmes. Potrivit politicianului această nouă schemă de relaxare va fi pusă în practică începând de duminică, 10 mai.

Ce înseamnă „bula corona”, testată în Belgia

„Bula corona” înseamnă că fiecare familie din Belgia va putea invita câte patru persoane fie din familie, fie din cercul de prieteni pentru a-i putea vizita pe perioada unei noi etape de carantină generalizată.

ADVERTISEMENT

Concret, acest experiment le va da voie oamenilor să ia contact și cu alte persoane din afara locuinței. În momentul de față oamenii se confruntă cu o alegere dificilă: să invite rudele, prietenii sau partenerii de joacă ai copiilor.

Autoritățile din Belgia se bazează pe simțul civic al cetățenilor, recomandându-le vizitatorilor să nu se îmbrățișeze sau să se sărute pe obraji.

ADVERTISEMENT

Conceptul reprezintă una dintre soluțiile pentru ameliorarea restricțiilor, fiind discutat și în cercurile guvernamentale din Regatul Unit.

Belgia, țara cea mai afectată la capitolul decese

În momentul de față Belgia este țara cea mai afectată din întreaga lume în ceea ce privesc decesele din cauza noului tip de coronavirus. Statisticile vorbesc despre 8.600 de persoane care și-au pierdut viața din cauza acestui virus, adică 747 decese la un milion de locuitori.

ADVERTISEMENT

Topul țărilor afectate din lume la capitolul decese este ocupat de Spania cu 26.621 de oameni morți din cauza COVID-19, adică 569 de morți la un milion de locuitori.

De asemenea, pe locul trei se află Italia cu un total de peste 30 de mii de morți ceea ce înseamnă 503 decese la un milion de locuitori, relatează cotidianul.md.

ADVERTISEMENT