News

Belgia și Franța trimit trupe în România. Câți militari vor sosi în țara noastră

Belgia și Franța au anunțat sâmbătă, 26 februarie, că vor trimite trupe în România. Totodată, guvernul de la Bruxelles a transmis că va arme și combustibil în Ucraina.
26.02.2022 | 19:06
Belgia si Franta trimit trupe in Romania Cati militari vor sosi in tara noastra
ADVERTISEMENT

Belgia va aduce 300 de militari în România ca parte a eforturilor NATO de a-și consolida flancul estic, a declarat sâmbătă prim-ministrul belgian, Alexander de Croo.

“Belgia își asumă responsabilitatea în cadrul răspunsului rapid al NATO. În faza actuală, 300 de soldați belgieni vor fi trimiși în România”, a spus premierul Belgiei pe Twitter. Fanatik te ține la curent cu cele mai noi informații despre războiul dintre Rusia și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Premierul Belgiei: ”În faza actuală, 300 de soldați belgieni vor fi trimiși în România”

Premierul Alexander de Croo a mai precizat că Belgia va sprijini, de asemenea, forțele ucrainene cu 2.000 de arme și 3,800 de tone de combustibil.

Acesta a adăugat că guvernul de la Bruxelles căuta alte metode de a ajuta Guvernul din Kiev, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Belgia, Franța a anunțat tot astăzi că va trimite 500 de militari în România

Franţa va reloca 500 de militari în România în cadrul NATO în urma invadării Ucrainei vecine de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, notează AFP.

 ”NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a declarat generalul Burkhard într-un interviu acordat Radio France Internationale şi France 24.

ADVERTISEMENT

”Vom reloca circa 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, pentru a oferi un sprijin României, dar şi pentru a aduce mesajul de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a spus şeful de stat-major.

Flancul esti al NATO continuă să se întărească, în timp ce Rusia a lovit orașele ucrainene cu artilerie și rachete de croazieră pentru a treia zi consecutivă.

ADVERTISEMENT

Mii de refugiați au ajuns în România. Țara noastră a pregătit și tabere unde cei fugiți din calea războiului pot rămâne 72 de ore.

Până vineri seară, aproximativ 20.000 de cetățeni ucraineni au intrat în țară de când a început criza din Ucraina, iar 11.000 au rămas în Romania.

ADVERTISEMENT