News

Belgia, Grecia și Austria, plasate în zona roșie. Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

CNSU a actualizat joi lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Trei țări importante din UE, Belgia, Grecia și Austria, au fost plasate în zona roșie
21.10.2021 | 20:55
Belgia Grecia si Austria plasate in zona rosie Lista actualizata a tarilor cu risc epidemiologic
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, joi, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În urma acestei măsuri, mai multe state din Uniunea Europeană au intrat în zona roșie.

Astfel, începând de duminică, 24 octombrie, Belgia, Grecia și Austria intră oficial în zona roșie a restricțiilor de călătorie.

ADVERTISEMENT

CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Grecia și Austria, plasate în zona roșie

Iată principalele modificări care fac parte din Hotărârea numărul 90 din 21 octombrie 2021:

  • în zona roșie au intrat: Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey;
  • în zona galbenă au intrat:
    -din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten;
    •din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan;
  • în zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto.

Conform datelor CNSU, în continuare, două state cu mulți români, Republica Moldova și SUA, rămân în zona roșie. Lista completă, AICI.

ADVERTISEMENT

Astfel, de duminică, persoanele care sosesc în România din Belgia, Grecia, Austria și celelalte state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Restul persoanelor neimunizate intră automat în carantină.

Călătorii din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinați sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

ADVERTISEMENT

În al treilea caz, cei care călătoresc din zonele versi nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Spania, noi reguli de călătorie pentru români

Din cauza exploziei infectărilor Covid-19 în România, autorităţile din Spania au inclus țara noastră pe lista statelor cu risc.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că românii care călătoresc în Spania vor trebui să prezinte la intrarea în ţară certificatul european digitat COVID din care să reiasă că au fost vaccinaţi cu schema completă, au trecut prin boală sau să facă dovada unui test PCR negativ realizat în ultimele 72 de ore.

”Având în vedere situația epidemiologică din România, pasagerii care sosesc pe aeroporturile spaniole provenind din România pot fi supuși unui control de temperatură (fără contact sau prin camere termografice) și inclusiv unor teste de diagnosticare pentru COVID-19, chiar dacă la îmbarcarea în Romania au prezentat documentele solicitate de autoritățile spaniole. 

Acceptarea condițiilor comerciale la achiziționarea biletelor de avion obligă pasagerii la respectarea condițiilor de îmbarcare impuse și comunicate de companiile aeriene înaintea zborului. Având în vedere că acestea pot varia de la o companie la alta, se recomandă ca, anterior călătoriei, pasagerii să consulte condițiile de îmbarcare prezentate de compania aeriană”, anunță MAE.

ADVERTISEMENT
Tags: