Video. Ameninţări grave înainte de Belgia - Japonia! ”Nu am fost siguri că se joacă”

belgia-japonia, siguranta, amical, amenintari

Partida amicala Belgia - Japonia 1-0 a fost la un pas să nu se dispute din cauza ameninţărilor unui atac de proporţii.

Conform L'Equipe, cu câteva ore înainte de începerea partidei Belgia - Japonia 1-0 de pe stadionul Jan Breydel din Bruges, poliţia locală a primit o informaţie despre o ameninţare de atac considerată extrem de gravă. Înainte de a lua o decizie, forţele de ordine au cerut o analiză a organismului coordonator pentru ameninţări din Bruxelles.

În cele din urmă, autorităţile şi primarul oraşului Bruges au decis ca evenimentul să se desfăşoare aşa cum fusese programat, dar nu au făcut niciun anunţ public despre posibilul atac. ”Nu a existat niciodată un pericol major, iar fanii se pot întoarce acasă în linişte”, a anunţat Federaţia Belgiană de Fotbal la finalul întâlnirii.

Lukaku a marcat în Belgia - Japonia 1-0

În schimb, purtătorul de cuvânt al federaţiei belgiene a declarat că a existat riscul ca partida să nu se joace: ”Cu o oră înainte de startul meciului nu eram siguri că se va juca”. Organizatorii meciului Belgia - Japonia 1-0 au întărit măsurile de securitate la intrarea în stadion, după ce au confiscat un telefon mobil care confirma ameninţarea.

Acest lucru a cauzat numeroase cozi şi întârzierea mai multor spectatori care au ratat începutul întâlnirii. Majoritatea jurnaliştilor au fost controlaţi amănunţit înainte de a intra pe stadionul Jean Breydel. Unicul gol al amicalului Belgia - Japonia 1-0 a fost marcat de Romelu Lukaku, care a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei, cu 31 de goluri în 65 de partide. Atacantul lui Manchester United i-a depăşit în acest clasament pe Bernard Voorhoof şi Paul Van Himst, ambii autori a câte 30 de goluri.