Sport

Belgia nu ar trebui să aibă probleme în Grupa B de la Euro 2020! ”Dracii roșii” sunt pe val

La prima vedere, Grupa B de la Euro 2020 pare una destul de echilibrată, dar Belgia a arătat în ultimii ani o forță incredibilă.
11.06.2021 | 21:30
Belgia nu ar trebui sa aiba probleme in Grupa B de la Euro 2020 Dracii rosii sunt pe val
ADVERTISEMENT

Trupa lui Roberto Martinez este una dintre favoritele la câștigarea trofeului și pentru ca jucătorii să nu fie decât cu gândul la fotbal, Guvernul a decis ca toată delegația să fie vaccinată împotriva Covid-19.

Belgienii sunt lideri în clasamentul FIFA și vor să confirme ascensiunea prin câștigarea primului titlu major din istorie.

ADVERTISEMENT

Grupa B de la Euro 2020 are o favorită certă: Belgia

Fără doar și poate, Belgia este cel mai important nume din Grupa B de la Euro 2020, iar cota Unibet pentru locul 1 este 1,77. Însă, dacă Finlanda nu poate emite pretenții, Rusia și Danemarca pot fi oricând adversari de temut, așa că ”dracii roșii” trebuie să fie cu ochii în patru pentru a fi lipsiți de emoții.

Trupa lui Roberto Martinez are dezavantajul că va juca meciurile decisive cu Danemarca și Rusia chiar pe terenurile adversarelor, însă a dovedit în nenumărate rânduri că acest lucru nu este chiar un mare impediment atunci când ai jucători de top.

ADVERTISEMENT

Și Martinez are. Numai dacă ne gândim că în lot îi regăsim pe Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Kevin De Bruyne, frații Eden și Thorgan Hazard, Dries Mertens sau Romelu Lukaku.

De Bruyne e omul cheie pentru Roberto Martinez

Belgienii au avut de tremurat puțin după ce omul care orchestrează tot jocul la națională, Kevin De Bruyne, a părăsit accidentat finala Champions League și a fost în pericol să rateze participarea la turneul final.

ADVERTISEMENT

Starul lui Manchester City a suferit o fractură la nas şi o fractură a orbitei și a avut nevoie de operație. Însă veștile bune au venit imediat după intervenția chirurgicală, medicii anunțând că jucătorul va fi apt pentru Euro 2020.

Însă, Kevin De Bruyne va fi nevoit să poarte o mască de protecție pe timpul meciurilor de la turneul final, însă acest lucru nu-l va împiedica să-și pună în valoare jocul său minunat prin care a devenit omul numărul 1 al Belgiei.

ADVERTISEMENT

Belgia s-a distrat cu Rusia în preliminarii

Danemarca și Rusia pot fi două formații periculoase pentru Belgia, însă forța ”dracilor roșii” și dorința jucătorilor de a scrie istorie pare mult mai puternică decât orice adversar care îi iese în cale. Danezii au cotă la Unibet pentru câștigarea grupei de 3,35, în timp ce rușii suntt cotați de Unibet cu 6,25. De departe, Finlanda este cea mai modestă formație din grupă și asta se vede și în cota Unibet pentru locul 1: 34,00.

În plus, belgienii au terminat cu victorii pe linie grupa din preliminarii, au marcat nu mai puțin de 40 de goluri, iar pe rușii i-au învins de două ori fără drept de apel, 3-1 și 4-1, ceea ce arată potențialul acestei echipe.

Capacitatea acestei echipe a Belgiei a fost remarcată și de Jose Mourinho, acesta considerând că a venit momentul pentru o mare performanță și a precizat că atunci când spune asta nu se gândește la o semifinală: ”E acum sau niciodată pentru Belgia, mai ales că mulţi jucători au ajuns la vârsta potrivită”.


  • (P) 1,50 este cota UNIBET ca Belgia să câștige Grupa B de la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: