Sport

Belgia – Portugalia 1-0. „Dracii roșii” trimit campioana europeană acasă

Belgia a învins Portugalia cu 1-0 și s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020, unde va întâlni Italia, pe 2 iulie, la Munchen.
27.06.2021 | 23:47
Belgia  Portugalia 10 Dracii rosii trimit campioana europeana acasa
ADVERTISEMENT
27-06-2021
21:24

Thorgan Hazard, cel mai bun jucător al meciului Belgia - Portugalia 1-0

Thorgan Hazard a fost desemnat omul meciului Belgia – Portugalia 1-0, din optimile de finală ale Euro 2020. El a marcat unicul gol al partidei și a adus calificarea „dracilor roșii” în sferturile de finală, acolo unde vor avea parte de un alt șoc, împotriva Italiei, una dintre favoritele la titlul continental.

27-06-2021
18:51

Belgia e în sferturi după victoria 1-0 cu Portugalia

Belgia – Portugalia 1-0 (T. Hazard 42)

Min. 83: Șutul lui Guerreiro lovește bara.

Min. 82: Corner pentru Portugalia, Ruben Dias reia puternic cu capul din 6 metri, dar Curtois respinge miraculos de sub bară.

Min. 75: Ronaldo șutează direct în brațele lui Curtois.

Min. 58: Bine lansat de Ronaldo, Diogo Jota preia în careu și șutează puternic, din vole, puțin peste poarta lui Curtois.

Min. 47: Lovitură dură pentru naționala Belgiei. Accidentat la gleznă în finalul primei reprize după un contact cu Palinha, Kevin de Bruyne nu mai poate continua jocul și este înlocuit cu Mertens.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză.

Min. 42: GOOOL BELGIA! Thorgan Hazard primește o pasă de la Meunier și înscrie cu un șut fabulos, de la peste 20 de metri. Belgia – Portugalia 1-0 

Min. 24: Ronaldo execută puternic o lovitură liberă de la 20 metri, Curtois respinge greu în lateral, apoi reține cu ajutorul unui coechipier.

Min. 6: Bine lansat de Renato Sanchez, Diogo Jota pătrunde în careu, dar șutul său la colțul lung trece pe lângă bară.

Min. 1: A început partida.

27-06-2021
17:49

Echipele de start în Belgia - Portugalia

Belgia: Courtois (Real Madrid) – Alderweireld (Tottenham), Vertonghen (Benfica), Vermaelen (Kobe) – Meunier (Dortmund), Witsel (Dortmund), Tielemans (Leicester), T. Hazard (Dortmund) – De Bruyne (Manchester City), Lukaku (Inter), E. Hazard (Real Madrid). Rezerve: Mignolet, Sels, Boyata, Carrasco, Mertens, Denayer, Dendoncker, Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku, Praet. Selecţioner: Roberto Martinez.

Portugalia: Rui Patricio (Wolves) – Dalot (AC Milan), Ruben Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto), Guerreiro (Dortmund) – Moutinho (Wolves), Palhinha (Sporting), Renato Sanchez (Lille) – Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Liverpool). Rezerve: Lopes, Rui Silva, Nelson Semedo, Fonte, Andre Silva, Bruno Fernandes, Danilo, Ruben Neves, Pedro Goncalves, Joao Felix, Sergio Oliveira, Nuno Mendes. Selcţioner: Fernando Santos.

Meciul Belgia – Portugalia are loc duminică, 27 iunie, de la ora 22:00, la Sevilla, în cadrul optimilor de finală ale turneului final de la EURO 2020. Judecând după valoarea celor două echipe şi după prezenţa în loturile lor a unora dintre cei mai buni jucători ai planetei, acest meci putea fi oricând finala competiţiei.

Unde se joacă meciul Belgia – Portugalia

Confruntarea Belgia – Portugalia se dispută duminică, 27 iunie, de la ora 22:00, la Sevilla, pe stadionul La Cartuja, acolo unde au avut loc partide din cadrul grupei E. Nici una dintre cele două reprezentative nu a mai evoluat la acest EURO pe stadionul din capitala Andaluziei.

ADVERTISEMENT

Deşi interesul pentru acest meci adevărat cap de afiş al optimilor, alături de Anglia – Germania, este uriaş, în tribunele stadionului La Cartuja nu vor lua loc decât exact numărul de spectatori înscris în procentul de 25 la sută stabilit de UEFA de comun acord cu autorităţile sanitare iberice. Şi, evident, vor intra numai cei care vor face dovada unui test negativ valabil 72 de ore.

Belgia și Portugalia se întâlnesc în optimi la Sevilla într-un meci care ar fi putut reprezenta chiar finala Euro 2020. foto: colaj Fanatik

Cine transmite la TV partida Belgia – Portugalia

Partida Belgia – Portugalia se joacă duminică, 27 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul La Cartuja din Sevilla, în cadrul optimilor de finală la EURO 2020 şi este transmisă în direct pe micile ecrane numai pe postul PRO TV. O mai puteţi vedea şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sevilla e temperatură caniculară, termometrele urcând în cursul zilei până la 34 de grade iar la ora partidei ar putea să scadă până la maxim 29-30 grade. Acest lucru va impune pauzele de hidratare pe parcursul celor două părţi ale jocului. Germanul Felix Brych a fost desemnat să arbitreze acest meci.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Belgia – Portugalia

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, este ca şi omologul său lusitan printre cei mai longevivi pe băncile echipelor naţionale, ei conducând şi în urmă cu patru ani, la Europeanul din Franţa, unde Portugalia a ieşit campioană. Martinez nu poate conta în continuare pe Lucas Castagne, accidentat la faţă în  primul meci, în Rusia, dar nici pe Chadli, care are motive personale.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Fernando Santos nu îl are la dispoziţie pe mijlocaşul Nuno Mendes, accidentat, însă acest lucru nu îi strică în nici un fel planurile tactice pentru meci, având o misiune grea din a decide cine intră din primul minut şi cine stă pe bancă, atât de echilibrat valoric este lotul lusitanilor.

Duelul Kevin de Bruyne – Cristiano Ronaldo

Acest meci este şi prilejul pentru confruntarea dintre două dintre starurile mondiale, jucători care prin charisma lor este evident că fac diferenţa dub toate aspectele. Aceştia sunt Kevin de Bruyne la belgieni şi Cristiano Ronaldo la portughezi. Ultimul are 35 de ani, dar are parametrii fizici ai unui jucător cu zece ani mai tânăr.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a marcat patru goluri la acest turneu final, reuşind astfel să egaleze recordul de eficacitate la nivelul echipelor naţionale deţinut de iranianul Ali Daei, cu 109 reuşite. Un singur gol marcat de CR7 l-ar transforma în noul lider mondial al golurilor înscrise la echipa naţională.

Cote la pariuri pentru jocul Belgia – Portugalia

Este unul dintre cele mai echilibrate meciuri din cadrul fazei optimilor de finală, dar, totuşi, casele de pariuri văd mai degrabă naţionala Belgiei mergând mai departe. Diavolii roşii au primit cotă de 2,62 la victorie faţă de 3,20 pentru portughezi. Varianta înscriu ambele e destul de plauzibilă şi are cotă 1,90.

Şi istoria partidelor directe arată acelaşi echilibru pronunţat. Sunt câte trei victorii de o parte şi alta şi cinci rezultate de egalitate. Ultima victorie belgiană este din preliminariile CM 1990 iar din partea portugheză în preliminarii EURO 2008.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Belgia – Portugalia: 2,55 este cota pentru „GG3+”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Belgia – Portugalia: 2,15 este cota pentru „Portugalia merge mai departe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT