Sport

Belgia și-a făcut tot jocul peste Nicușor Bancu! Hipnotizat, căpitanul Craiovei a greșit la golul de 1-0 și în mai toate fazele

Greșelile lui Nicușor Bancu au creat mai mereu ocazii ale belgienilor. Prima eroare a craioveanului a însemnat 1-0
Belgia sia facut tot jocul peste Nicusor Bancu Hipnotizat capitanul Craiovei a gresit la golul de 10 si in mai toate fazele
Nicușor Bancu a greșit și atunci când l-au forțat belgienii, și fără să fie presat. A fost un meci de coșmar pentru căpitanul Craiovei
ADVERTISEMENT

Belgia a dominat partida cu România, așa cum era de așteptat, dată fiind diferența clară de valoare a loturilor. Care a fost punctul nevralgic al naționalei lui Iordănescu, breșa pe care ”diavolii roșii” au speculat-o cel mai des? Nicușor Bancu. Căpitanul Universității Craiova a avut un meci de coșmar!

Belgia i-a produs primul coșmar lui Nicușor Bancu la Euro 2024

El a greșit încă din minutul al doilea, a pierdut mingea la 20 de metri de poarta lui Florin Niță și a rezultat faza din care a marcat Tielemans. Balonul ajunsese la Lukaku, care a protejat formidabil mingea în fața lui Andrei Burcă și i-a potrivit-o pentru șut lui Tielemans, un mijlocaș de la Aston Villa, revelația acestui sezon din Premier League.

ADVERTISEMENT

Greșeala din minutul al doilea doar a anunțat chinul la care avea să fie supus Bancu. El a continuat să piardă mingi și să fie ”masacrat” de cuplul Castagne-Lukebakio. Primul, fundaș dreapta, vine de la Fulham. Al doilea, extremă dreapta, e de la Sevilla. Ambii, din campionate de un nivel cu mult mai bun decât este SuperLiga noastră în care evoluează în fiecare etapă Bancu.

Misiunea lui Nicușor a fost una infernală și din cauza tacticii stranii, dar eficiente pe care a avut-o Domenico Tedesco. Selecționerul Belgiei ori a analizat jocul României și a calculat că cel mai convenabil ar fi să forțeze pe partea lui Bancu, ori olteanul doar a avut, pur și simplu, un ghinion teribil.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Craiovei nu doar a greșit, a și salvat o dată în fața lui Romelu Lukaku

Belgia a folosit un sistem 4-2-3-1 în faza defensivă, dar așezarea devenea 3-4-1-2 în momentele în care adversara României se afla în atac. Dintre cei patru fundași folosiți atunci când România ataca, Belgia îi păstra doar pe: Faes, Vertonghen, Theate. Castagne avansa până aproape de linia atacanților.

Și se aflau mai mereu în banda dreaptă și el, și Lukebakio. Bancu nu a fost capabil să le facă față amândurora și nici sprijinul pe care l-a mai primit de la Mihăilă nu i-a folosit îndeajuns. Jocul belgienilor se înclina încontinuu spre dreapta, pe partea pe care Nicușor nu izbutea s-o apere.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Craiovei a avut, totuși, și o intervenție bună. Chiar una salvatoare! În prima repriză a existat un moment în care Lukaku l-a dat la o parte pe Burcă, într-un duel fizic, și a rămas singur în fața porții. Supergolgeterul Belgiei a ales să finalizeze simplu, cu latul, numai că Bancu a venit în alunecare și i-a blocat execuția.

Accidentat foarte grav de două ori, Nicușor Bancu a revenit miraculos pentru a fi titular la Euro 2024

Nicușor se descurcase mai bine în prima partidă de la Campionatul European, împotriva Ucrainei. Atunci a făcut cuplu pe partea stângă cu Florinel Coman, care a fost lăudat pentru contribuția pe care a avut-o în defensivă. E drept că Nicușor și Florinel nici nu au întâlnit în prima etapă niște adversari atât de buni cum au fost belgienii.

ADVERTISEMENT

Konoplia și Tsygankov au alcătuit banda dreaptă a Ucrainei și ei doi nu au creat mari probleme. Bancu are 31 de ani și a reușit să revină pe parcursul preliminariilor Euro după o accidentare foarte gravă, ruptura ligamentului încrucișat din genunchi. În trecut, el mai avusese o accidentare extrem de gravă, o dublă fractură, de tibie și de peroneu. ”După prima accidentare mă întrebam dacă o să mai merg vreodată normal, nu dacă o să joc la Euro!”, a mărturisit olteanul într-o conferință de presă din Germania. A revenit miraculos și a devenit titular ca fundaș stânga al naționalei, pe un post pe care Edi Iordănescu nici n-a prea mai avut alte soluții.

  • 38 de meciuri și două goluri are Nicușor Bancu în echipa națională. El și-a petrecut cariera doar în România, la FC Olt și la Universitatea Craiova
  • 17 selecții și două goluri are Dodi Lukebakio în naționala Belgiei. Extrema dreaptă originară din Congo a ajuns la Sevilla de la Hertha Berlin, în 2023

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT