Sport

Belgia şi Ţările de Jos, la 90 de minute de calificarea în optimi. Programul zilei la Euro 2020

Programul zilei de joi, 17 iunie, la Euro 2020: Ucraina - Macedonia de Nord (16:00), Danemarca - Belgia (19:00) şi Ţările de Jos - Austria (ora 22:00).
17.06.2021 | 00:44
Belgia si Tarile de Jos la 90 de minute de calificarea in optimi Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Etapa a doua din grupele Euro 2020 continuă şi joi, 17 iunie, cu un meci din grupa B, Danemarca – Belgia (ora 19:00), şi cele două jocuri din grupa C, Ucraina – Macedonia de Nord (ora 16:00) şi Ţările de Jos – Austria (ora 22:00). Pro TV va transmite toate cele trei dueluri.

Ucraina – Macedonia de Nord, joi, de la ora 16:00

Ucraina – Macedonia de Nord readuce eurofotbalul la Bucureşti, pe Arena Naţională, de la ora 16:00. Partida va fi arbitrată de Fernando Andres Rapallini, din… Argentina.

ADVERTISEMENT

Ambele formaţii au pierdut în primul meci

Ucraina şi Macedonia de Nord au pierdut meciurile de debut la Euro 2020. Ucrainenii au cedat 2-3 cu favorita grupei, Ţările de Jos, în timp ce macedonenii nu au rezistat în faţa Austriei, 1-3.

Cum cel mai bun loc 3 din patru dintre cele 6 grupe de la Euro 2020 se califică în optimi, ambele formaţii au şanse să acceadă în faza eliminatorie, dar pentru asta trebuie să înceapă să adune puncte. Cel puţin una dintre ele va reuşi acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ucraina e favorită

Ucraina a avut parte de cel mai greu adversar din grupă şi, pe tabelă, s-a descurcat onorabil. Olandezii au dominat şi şi-au creat o mulţime de ocazii, dar vecinii noştri de la nord au arătat că ştiu să joace fotbal, iar golul lui Yarmolenko de 1-2 a fost o bijuterie.

Macedonia e debutantă la Euro şi nu are mari speranţe de la turneul final. Simpla calificare a făcut suporterii fericiţi, iar aşteptările nu sunt mari.

ADVERTISEMENT

Ucraina e favorită, având, la Superbet, o cotă de 1,75 la victorie, faţă de 5,15 cât au macedonenii. Remiza e cotată cu 3,50.

Formaţii probabile în Ucraina – Macedonia de Nord

Ucraina (4-3-3): Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko – Zinchenko, Sydorchuk, Malinovskyi – Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov. Antrenor: Andrii Şevcenko

ADVERTISEMENT

Macedonia de Nord (4-3-3): Dimitrievski – S. Ristovski, Musliu, D. Velkovski, Alioski – Nikolov, Ademi, Bardi – Elmas, Pandev, Trajkovski. Antrenor: Igor Angelovski.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ucraina – Macedonia de Nord: 1,81 este cota pentru „peste 1,5 goluri Ucraina”. Vezi aici toate cotele!


Danemarca – Belgia, joi, de la ora 19:00

Danermarca – Belgia, ultimul meci al rundei din grupa B, începe la ora 19:00. Se joacă la Copenhaga, cu olandezul Bjorn Kuipers la centru.

Accidentul lui Eriksen a marcat prima etapă

Danemarca a jucat cu Finlanda în prima rundă şi a pierdut cu 0-1, dar o lume întreagă va rămâne în memorie cu scenele care l-au avut ca protagonist pe decarul Christian Eriksen. Danezul s-a prăbuşit subit pe teren şi a avut nevoie de resuscitare pe gazon. Zeci de minute s-a zbătut între viaţă şi moarte sub privirile îngrozite ale spectatorilor danezi şi a milioanelor de telespectatori. Din fericire, şi-a revenit şi acum este internat în spital, pentru a fi ţinut sub observaţie de medici.

Belgia a jucat cu Rusia, oarecum în paralel cu Danemarca, după ce meciul nordicilor a fost reluat în cursul aceleiaşi seri. Lukaku a marcat o dublă şi a dedicat golurile colegului lui de la Inter, nefericitul Eriksen.

Belgia poate profita de şocul din lotul danez

Belgia este liderul clasamentul FIFA şi, bineînţeles, favorită să ocupe primul loc în grupă. Au început perfect şi acum întâlnesc una dintre candidatele la locul secund.

Danemarca are nevoie de puncte, dacă nu vrea să îşi ia la revedere de la Euro încă de la al doilea meci. Dar accidentul lui Eriksen a şocat lotul nordicilor. E greu de spus dacă îşi vor reveni până la jocul contra Belgiei sau dacă nefericitul eveniment îi va face pe danezi să joace şi mai bine, pentru colegul lor.

La Superbet, Belgia are o cotă de 2,05 pentru victorie, remiza – 3,25, iar Danemarca – 4,25.

Formaţiile probabile în Danemarca – Belgia

Danemarca (4-3-3): Schmeichel – Wass, Kjaer, Christensen, Maehle – Delaney, Hojbjerg, Jensen – Poulsen, Dolberg, Braithwaite. Antrenor: Kasper Hjulmand

Belgia (3-4-3): Courtois – Alderweireld, Denayer, Vermaelen – Meunier, Tielemans, Dendoncker, Hazard – Mertens, Lukaku, Carrasco. Antrenor: Roberto Martinez.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Danemarca – Belgia: 1,74 este cota pentru „PSF 2”. Vezi aici toate cotele!


Ţările de Jos – Austria, joi, de la ora 22:00

La Amsterdam, de la 22:00, ora României, Ţările de Jos primesc vizita Austriei. Partida va fi condusă la centru de o brigadă din Israel, în frunte cu Orel Grinfeld.

Câştigătoarele primei etape

În cea mai generoasă grupă de la Euro în materie de goluri, Ţările de Jos şi Austria au fost marile câştigătoare. Ambele au înscris de câte 3 ori, contra Ucrainei, respectiv Macedoniei de Nord.

Austria a jucat atunci la Bucureşti şi a fost nevoită să zboare 2.000 de kilometri pentru meciul secund.

Casele de pariuri merg pe mâna Ţărilor de Jos

Calculele dinaintea turneului final o dădeau pe Olanda drept favorită în grupa C, iar jocul prestat în meciul contra Ucrainei a confirmat acest pronostic.

Austria a avut şi ea o evoluţie solidă, dar împotriva unei debutante la Euro, Macedonia de Nord. Austriecii sunt lideri, la golaveraj şi ar fi avut zero în dreptul golurilor primite, dacă nu ar fi avut o serie de greşeli de „cascadorii râsului“ în minutul 28.

Superbet oferă cotă 1,60 pentru „1 solist“, 4,25 pentru „X“ şi 5,85 pentru un succes austriac.

Formaţiile probabile în Ţările de Jos – Austria

Ţărine de Jos (5-3-2): Stekelenburg – Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Wijndal – F de Jong, De Roon, Wijnaldum – Depay, Weghorst. Antrenor: Frank de Boer.

Austria (3-5-2): Bachmann – Lienhart, Alaba, Hinteregger – Lainer, Laimer, Sabitzer, Grillitsch, Ulmer – Baumgartner, Kalajdzic. Antrenor: Franco Foda.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ţările de Jos – Austria: 1,75 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: