Fotbal international

Belgianul Alex Witsel revine în Europa. A semnat cu Borussia Dortmund

31.07.2018 | 18:51
Belgianul Alex Witsel revine in Europa A semnat cu Borussia Dortmund

Internaţionalul belgian şi soţia sa, românca Raffaela Sabo, revin în Europa. A semnat cu Borusssia Dortmund. Belgianul a fost titular în echipa naţională a Belgiei la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, unde “dracii roşii” au învins Anglia cu 2-0 în finala mică, terminând pentru prima dată în istoria participărilor la Mondiale pe treapta de bronz.

În vârstă de 29 ani, internaționalul belgian a adunat 96 de selecţii și 6 goluri în reprezentativa Belgiei. Witsel este un produs al academiei lui Standard Liege, club la care a evoluat până în 2011. Benfica l-a cumpărat pe belgian pentru 9 milioane de euro, iar în 2012 a fost transferat la Zenit, în schimbul a 40 de milioane de euro.

Belgianul Alex Witsel revine în Europa. Soţia sa, românca Raffela, este fericită

După 5 sezoane petrecute la ruși, mijlocașul a fost cumpărat de TJ Quanjian pentru 20 de milioane de euro.Witsel va avea concurență puternică pentru un post de titular. Julian Weigl, Nuri Sahin, Mahmoud Dahoud și Sebastian Rode sunt mijlocașii centrali care figurează în lotul echipei germane.

Witsel este căsătorit cu frumoasa braşoveancă Raffaela Sabo şi cei doi au doi copii. În vara lui 2017 Witsel a acceptat, pentru salariul foarte mare, de aproape 18 milioane pe an, să meargă în campionatul chinez, însă nu s-a adaptat sub nici o formă la stilul de viaţă de acolo şi şi-a dorit să revină de urgenţă în Europa. Şi soţia sa a dorit acelaşi lucru, viaţa din China nefiind tocmai pe placul ei, chiar dacă Witsel a dat lovitura în plan financiar.

Raffela Sabo a fost prezentă la turneul final al al Campionatului Mondial din Rusia, nelipsind de la nici un meci al naţionalei Belgiei. Românca a fost unul dintre cele mai pitoreşti personaje din rândul soţiilor şi prietenelor internaţionalilor belgieni. Cei doi şi-au unit destinele pe 13 iunie 2015, la Liege şi tot atunci au botezat-o şi pe fetiţa cuplului, Mai-Li.

Relatia celor doi nu a fost insa mereu roz – Witsel a inselat-o in 2013, iar Rafaella a recunoscut intr-un interviu pentru o publicatie olandeza ca acum e cu ochii pe el: “Normal ca mai ma uit in telefonul lui. Banuiesc ca la fel fac toate femeile”

A povestit cum a fost cerută în căsătorie. Tot îi mai controlează telefonul

Rafaella Szabo a dezvaluit la finalul anului trecut ca fotbalistul belgian a cerut-o in casatorie. “Intr-o seara, dupa un meci, m-a rugat sa ma asez pe pat pentru a-mi spune ceva. Ma asteptam la orice, mai putin la asta. El s-a pus in genunchi si m-a cerut de sotie printr-o frumoasa declaratie.

Axel Witsel revine în Europa. Şi soţia sa, românca Raffaela Sabo, e mulţumită că au plecat din China
Axel Witsel revine în Europa. Şi soţia sa, românca Raffaela Sabo, e mulţumită

Stiu ca facut asta pentru ca asa a vrut, nu pentru ca am pus presiune pe el, iubirea fiind suficienta. Nu am stabilit data nuntii, iar ceremonia va fi una intima“, a povestit Rafaella presei belgiene într-un articol apărut cu câteva luni înainte de oficierea căsătoriei. Raffaela Sabo a fost fotomodel, dar de câţiva ani nu a mai participat la nici o reprezentaţie, fiind dedicată complet familiei şi alegând să meargă oriunde după soţul ei. Cu siguranţă, este deja gata pentru mutarea în Germania.