Fotbal intern

STEAUA. Telenovela Varela s-a terminat! “Am pus totul la punct!”

Update / 21.07.2016/11:30/ Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a anunţat că a rezolvat transferul lui Varela la PAOK....
21.07.2016 | 11:42
STEAUA Telenovela Varela sa terminat Am pus totul la punct

Update / 21.07.2016/11:30/ Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a anunţat că a rezolvat transferul lui Varela la PAOK.

“În această dimineaţă am pus totul la punct. L-am dat pe Varela pentru 1.400.000 la PAOK. Ei ne-au oferit un jucător şi nu am mai vrut şi am negociat pe bani. O să primim 1.100.000 de euro acum şi în fiecare an cîte 100.000, deci 1.400.000. Am vorbit acum toate detaliile. Nu avea rost să pierd banii pentru el. El mai avea contract un an şi peste şase luni putea să semneze şi să plece gratis”, a spus Becali despre Varela.

Update / Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că transferul lui Varela la PAOK este rezolvat. “A plecat şi Varela. Am terminat actele. Atunci cînd am aflat că mijlocaşul pe care îl dorim pleacă în Ierusalim – vezi detalii – le-am cerut celor de la PAOK 2.000.000 de euro în schimbul lui Varela, dar pînă la urmă am ales un fundaş – vezi aici detalii.

UPDATE, 15 iulie, ora 13:30 / Gigi Becali a confirmat cele două trasferuri anunţate de FANATIK.RO:

“Dacă picam cu Anderlecht, nu îl dădeam pe Chipciu, dar îl dau, e Vali acolo. Cu Varela mi-am dat ok-ul, 1 milion şi un jucător, un mijlocaş central, care joacă şi fundaş dreapta. Am luat un milion de euro, a şi jucat băiatul şi merită. La Chipciu tot la fel, ce am cheltuit, am luat pe el”, a spus Becali.

UPDATE, 15 iulie, ora 12:30 / Steaua s-a înţeles cu Anderlecht şi PAOK Salonic pentru transferurile lui Alexandru Chipciu, respectiv Fernando Varela. Conform surselor FANATIK.RO, mutarea mijlocaşului se va realiza în schimbul sumei de 3 milioane de euro, în timp ce pentru căpitanul Varela ( vezi detalii aici), Gigi va primi 1 milion de euro. Cluburile s-au înţeles deja asupra detaliilor, iar acum s-a început deja redactarea documentelor care să oficializeze cele două mutări.

*******************************************************************************************************

UPDATE 21:18 / STEAUA. Alexandru Chipciu este la un pas de Anderlecht. Disperat să plece de la Steaua ( vezi detalii), mijlocaşul poate ajunge în campionatul Belgiei.

Gigi Becali s-a înţeles cu oficialii grupării din Jupiler League, însă internaţionalul român nu a primit nici o ofertă privind salariul din partea lui Anderlecht. Deşi, iniţial, a refuzat să-l cedeze pe Chipciu, Becali a realizat că fotbalistul şi-a făcut treaba la Steaua şi că merită şansa să evolueze în străinătate.

“Alex nu ştie nici un detaliu privind contractul său cu belgienii. Vrea cel puţin 50.000 de euro pe lună. Degeaba s-a înţeles Steaua cu Anderlecht, dacă nu şi jucătorul. Primeşte la Steaua 30.000 de euro pe lună şi vrea să plece pe un salariu mai mare în Belgia. Dacă acest lucru nu se va întîmpla, Alex va rămîne la Steaua”, a povestit un apropiat al jucătorului pentru FANATIK.RO.

––––––––––––––––––––-

UPDATE, 14 iulie, ora 20:17 / Patronul Stelei, Gigi Becali a declarat că transferul lui Chipciu e ca şi parafat: “E adevărat! Chipciu se transferă la Anderlecht. L-am întrebat pe Reghe cu cine vrea să joace în meciul de ieri. I-am spus că îl dau pe Alex Chipciu şi Reghe mi-a zi că pot să îl transfer, că va propulsa tinerii.

“Le-am dat oferta de 3,5 milioane celor de la Anderlecht, dau 800.000 la Braşov şi asta e. Cred că belgienii vor accepta. Vom primi banii în două tranşe. Nu sînt de acord cu tranşele la arabi. Ei sînt mincinoşi. Dar aici, nu e nici o problemă. Îl dau pe Chipciu deoarece vreau să scap şi de salariul lui mare. Însă am tot aşteptat să îşi revină şi ca fotbalist, dar văd că nu prea îşi revine.

Meme m-a sfătuit că să îi dau drumul să plece, deoarece are 27 de ani şi îi trebuie şi lui Chipciu o altă provocare. Oricum Reghe mi-a explicat că vrea să joace cu Achim şi Pintilii în faţa apărării, iar cei trei mijlocaşi din faţă vor fi Popa, Stanciu şi Hamroun. Aşa că, dacă văd că nu-l bagă pe Chipciu, atunci vreau să îi dau drumul să plece”, a declarat Becali.


UPDATE, 14 iulie, ora 20:10 / Presa din Belgia readuce în discuţie transferul lui Chipciu la Anderlecht. Belgienii scriu că au existat cîteva runde de negocieri între cele două părţi şi e aproape să se ajungă la un acord pentru suma de 4 milioane de euro: 

adw


UPDATE, 13 iulie, ora 10:45 / Gigi Becali a oferit detalii despre transferul lui Alexandru Chipciu în Belgia. Patronul “roş-albaştrilor” a dezvăluit de ce s-au împotmolit negocierile:

“Hai să vă spun şi cu Chipciu. Dacă îl dau cu 3 milioane de euro, eu dau la Braşov 750.000. Eu am făcut o ofertă ANAF-ului şi le-am zis aşa, că am ofertă pentru el şi că îş dau, dacă ei acceptă 250.000 de euro, că ei sînt însolvenţă. Ei n-au fost de acord. Îl vînd în iarnă, cînd îi expiră contractul de cinci ani cu Braşovul şi nu mai iau nici cinci bani ei pe Chipciu”, a spus Becali.

UPDATE, 12 iulie, ora 19:40 / Antrenorul lui Anderlecht, Rene Weiler, a vorbit în presa belgiană despre Alex Chipciu: 

”Alexandru Chipciu este un jucător care poate evolua pe trei poziţii în spatele atacantului şi are un profil interesant. În plus, are experienţă de a juca într-un grup tînăr”, a declarat Rene Weiler, potrivit dhnet.be.


UPDATE / Gigi Becali a dat un răspuns pentru oferta venită pe numele lui Alexandru Chipciu. “Nu mai vînd nimic pînă nu se joacă calificările pentru Liga Campionilor. Au oferit 2 milioane, plus 1,2 milioane în funcţie de bonusuri. Îl vor şi pe Stanciu dar nu vînd nimic.

Am momente cînd mă atacă lumea şi vreau să vînd tot, dar apoi cînd văd oameni bătrîni, copii care mă iubesc, iar mă înham la echipă, ce vină au oamenii ăştia. Sînt grele toate echipele la tragerea la sorţi, îmi pun baza numai în Dumnezeu, şi în echipa mea, eu cred că am o echipă bună de atac, îmi pun baza în cei 3-4, Chipciu, Stanciu, Popa şi Hamroun, asta e baza mea, la ceilalţi or munci cum or munci”, a spus Gigi Becali la un post de televiziune.


UPDATE, 23:10 / Alex Chipciu nu e singurul jucător pe care îl doresc cei de la Anderlecht. Belgienii îl vor şi pe Nicuşor Stanciu. Patronul Gigi Becali cere 6 milioane pe Stanciu, însă Anderlecht mai aşteaptă ca patronul Stelei să mai reducă pretenţiile.

grgeg


Alex Chipciu este dorit de Anderlecht. Patronul Stelei a confirmat tratativele cu belgienii şi a declarat că îl va vinde pe mijlocaş pentru 4 milioane de euro. Presa din Belgia scrie că Anderlecht e aproape de transfer.

Belgienii scriu că “e de aşteptat ca cele două părţi să ajungă la un acord în weekend”. Publicaţia Anderlecht-Online scrie că mijlocaşul Stelei e principala ţintă a clubului belgian pentru această perioadă de transferuri.

Suma pe care o avansează belgienii trece puţin de 3 milioane de euro. Alex Chipciu joacă la Steaua din anul 2012, cînd a fost transferat de la FC Braşov pentru aproximativ 1 milion de euro.

chip